Τη λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί σε μια πιο μόνιμη βάση το χρόνιο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών των Χανίων, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Σε ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι αναφέρουν:

Ως Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων, γνωρίζοντας το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στο νομό Χανίων, το οποίο έχει άμεσες επιπτώσεις, τόσο περιβαλλοντικές όσο και οικονομικές, διοργανώσαμε μια συνάντηση κορυφαίων επιστημόνων, αποτελούμενη από τους κ.κ Κώστα Συνολάκη, τον κ.κ Ahmet Yalciner και τον κ.κ Tunc Gokce, ανθρώπων με τεράστια διεθνή εμπειρία στην αποκατάσταση των ακτών και με πολύ επιτυχημένα παραδείγματα στην Τουρκία αλλά και σε άλλες χώρες.

Δυστυχώς η κατάσταση που αντίκρισαν, επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, δηλαδή ότι σε κάποια σημεία χρειάζεται άμεση επέμβαση, ενώ σε άλλα , με την διαδικασία του κατεπείγοντος πρέπει να γίνει αναπλήρωση της άμμου γιατί ήδη έχουμε καταστάσεις μη αναστρέψιμες.

Σε επιστολή στην Περιφέρεια και σε δήμους μας, προτείναμε κάποιες άμεσες λύσεις ενώ μακροπρόθεσμα θα πρέπει να πάρουμε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα π.χ υποθαλάσσιοι ύφαλοι, γεωσωλήνες, να σταματήσει η παράνομη απομάκρυνση υλικών από τα ποτάμια και φυσικά οι παραβάτες να τιμωρούνται αυστηρά.

Βρισκόμαστε επίσης σε επικοινωνία με το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), για μία όσο το δυνατό καλύτερη συνεργασία πάνω σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα του Νομού μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook