Δηλώσεις της επικεφαλής του ψηφοδελτίου "Λαϊκής Συσπείρωσης" Φαιστού, Γενοβέφας Χουστουλάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα:

"Χαιρετίζουμε όλους εκείνους και εκείνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, ψήφισαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ ,που έδωσαν τη μάχη και συνέβαλαν στην ενίσχυσή της.

Μπροστά στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές, έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας στην οργάνωση και ανάπτυξη του αγώνα του λαϊκού κινήματος για τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα, προβλήματά του.

Είναι ελπιδοφόρο πως στον α’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, σημείωσαν μια σημαντική παρουσία και άνοδο.

Στον Δήμο ΦΑΙΣΤΟΥ και την Περιφέρεια ΚΡΗΤΗΣ που η "Λαϊκή Συσπείρωση" δε συμμετέχει στο β΄ γύρο, καλούμε το λαό, να μην υποκύψει στο εκβιαστικό δίλημμα να επιλέξει το "μικρότερο κακό", γιατί η ζωή έχει δείξει ότι συχνά αποδεικνύεται το χειρότερο.

Να αντισταθεί στα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα, να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων της υποταγής στην ΕΕ και των συνδυασμών τους, όπως κι αν ονομάζονται.

Να σταλεί με όποιο πρόσφορο τρόπο, μήνυμα καταδίκης και εναντίωσης στην πολιτική που υιοθετούν οι συνδυασμοί αυτοί.. Να επιλέγει έστω ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ.

Ο εκλογικός νόμος με τον β’ γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού. Στον πρώτο γύρο αποτυπώνεται έστω και στιγμιαία η λαϊκή θέληση. Με αυτή την έννοια ο 2ος γύρος αποτελεί ψευτοδίλημμα και ωμό εκβιασμό.

Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.

Τα κριτήρια της ψήφου δεν μπορεί να είναι διαφορετικά ανάλογα τον γύρο. Και αυτά είναι συγκεκριμένα: με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις ανάγκες τους ή με τα δεσμά της ΕΕ, του Καλλικράτη, με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών;

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την επόμενη μέρα, τη ζωή και τον τόπο μας. Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης για όλους.

Την Κυριακή 25 του μήνα οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να τελειώσουν με την κοροϊδία, την εξαπάτηση, τους εκβιασμούς, τις αυταπάτες, τις ψεύτικες ελπίδες, που εδώ και τόσα χρόνια τους ταλαιπωρούν και τους έφτασαν σε αυτή την κατάσταση της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας, της ανασφάλειας, της απόγνωσης.

Να δώσουν μαζί με τους κομμουνιστές τη μάχη των ευρωεκλογών με το τιμημένο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Να ενισχύσουν τη φωνή του ΚΚΕ, τη μόνη δική τους φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, να καταδικάσουν τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.