"Η μάχη της Κρήτης υπήρξε μια μάχη τιμής και εθνικής αξιοπρέπειας. Ένας αγώνας για την ανεξαρτησία και την υπεράσπιση των Πατρώων εδαφών από τους εισβολείς."

Με την φράση αυτή ξεκινά ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης, αναφορικά με την επέτειο απο την Μάχη της Κρήτης, αλλά και την εκχώρηση του αεροδρομίου του Μάλεμε στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίηση.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: "
Το πνεύμα της ηρωικής αντίστασης δεν τιμάται με πολιτικές υποτέλειας. Ούτε με πολιτικές ξεπουλήματος τμημάτων της ελληνικής Επικράτειας για να πληρωθούν τα χρέη των φαύλων Κυβερνήσεων του παρελθόντος.

Η ενέργεια της Κυβέρνησης στην οποία προΐσταται ο κ. Σαμαράς να εκχωρήσει την έκταση του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να το εκποιήσει σε ιδιώτες είναι άκρως προσβλητική και επικίνδυνη. Απέναντι της έχει ενωμένο ολόκληρο τον χανιώτικο λαό, όπως έχουν δείξει οι κινητοποιήσεις του.

Την ερχόμενη Κυριακή καταδικάζουμε με την ψήφο μας τους υπαίτιους της σημερινής μας κατάντιας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η μάχη της Κρήτης. Να ανοίξει ο δρόμος για μια εθνική και κοινωνική αναγέννηση της πατρίδας μας."