Μάντης κακών γίνεται το περιοδικό Economist για τις επερχόμενες ευρωεκλογές αφού προβλέπει… χάος με τη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
To βρετανικό περιοδικό σε άρθρο με τίτλο «Η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες» τονίζει ότι οι πολίτες είναι οργισμένοι έπειτα από πέντε χρόνια κακής διαχείρισης της κρίσης από τους ηγέτες των 28 χωρών, προβλέποντας ότι θα τιμωρήσουν το πολιτικό κατεστημένο, ψηφίζοντας λαϊκίστικα και ακραία κόμματα, που θα «εισβάλουν» με πρωτοφανή ποσοστά στην επόμενη Ευρωβουλή.
Το απόλυτο χάος προβλέπει στην Ευρώπη το βρετανικό περιοδικό Economist ως αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης που λαμβάνει χώρα μεταξύ 22 και 25 Μαΐου στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Στο εξώφυλλο απεικονίζονται οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε στυλ πίνακα του Ιερώνυμου Μπος και ακροδεξιοί πολιτικοί, όπως η γαλλίδα Μαρίν Λε Πεν και ο βρετανός Νάτζελ Φάρατζ πιο πίσω, ο οποίος επιχειρεί να βάλει φωτιά στον Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος είναι δεμένος στην πυρά.
«Τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα αναμένεται να κερδίσουν πάνω από το ένα τέταρτο των εδρών. Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας και το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό να λάβουν περισσότερες ψήφους από ποτέ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το δημοσίευμα προβλέπει μεταξύ άλλων και μεγάλα ποσοστά αποχής από τις ευρωεκλογές, καθώς όπως τονίζει, οι πολίτες της Ε.Ε. έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα ευρωπαϊκά όργανα, αφού θεωρούν ότι δεν τους αντιπροσωπεύουν.
«Μπορεί η τελευταία κρίση να ξεπερνιέται, αλλά το χτύπημα που έχει δεχθεί η Ευρώπη ίσως να είναι ανεπανόρθωτο. Εάν συνεχιστεί η άνοδος του λαϊκισμού κάποιο από τα μέλη της Ευρωζώνης μπορεί να εκλέξει εθνική κυβέρνηση που θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα κάτι που θα πυροδοτήσει εκ νέου την ευρωπαϊκή κρίση και οι πολιτικές αναταράξεις θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από ότι οι οικονομικές» αναφέρει το βρετανικό περιοδικό.
Στο άρθρο γίνεται λόγος λόγο για έλλειψη δημοκρατίας στις τάξεις των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι συνεδριάσεις των οποίων γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. 
«Η μόνη λύση για να γίνει η Ε.Ε. πιο δημοκρατική και να επιβιώσει είναι να δώσει πίσω την εξουσία στους λαούς» καταλήγει ο Economist.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook