Ο πρωθυπουργός στις πρόσφατες ψευδεπίγραφες εξαγγελίες του, περιέγραψε την εικόνα μιάς χώρας που δεν υπάρχει. Αγνόησε επιδεικτικά τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία από τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας που πιστά υπηρετεί.
Ο κ. Σαμαράς παραπλάνησε συνειδητά τον ελληνικό λαό. Μίλησε σαν να πρόκειται να αναλάβει τώρα τη πρωθυπουργία, σαν να μην έχει ευθύνη για τα δεινά που έχει προκαλέσει η πολιτική του.
Βγαλμένος κατ ευθείαν από τις πλέον αποκρουστικές μορφές παλαιοκομματισμού, που κατά τα άλλα με περισσή υποκρισία καταδικάζει, μοίρασε με μεγάλη ευκολία 770.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα χρόνια, εμπαίζοντας για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους 1.5 εκατ. ανέργους αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες που αν και εργάζονται, παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.
Παρά τα συνειδητά ψεύδη του, ο κ. Σαμαράς δεν κατάφερε να κρύψει τον τρόμο του για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής. Δυστυχώς για εκείνον, το έγκλημα που διέπραξαν οι πολιτικές του στη κοινωνία, δεν μπορεί με τίποτα να κρυφθεί ή να ωραιοποιηθεί.
Οι εξαγγελίες για «ανάπτυξη» και έξοδο από τη κρίση, με πρωτεργάτες τις ανακεφαλαιοποιημένες με χρήματα του λαού, τράπεζες δεν πείθουν κανέναν.
Πριν από δύο χρόνια, παραμονές των εκλογών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για διαπραγμάτευση. Την οποία δεν έκαναν ποτέ. Τώρα μιλούν για τέλος των μνημονίων και για ανάκαμψη. Θα μπορούσε να είναι και φάρσα αν δεν επρόκειτο για τραγωδία και καταστροφή του ελληνικού λαού.
Η δική τους “έξοδος από το μνημόνιο” σημαίνει νέα μείωση μισθών και συντάξεων, οριστική διάλυση της δημόσιας υγείας, απαξίωση της δημόσιας παιδείας και το οριστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Είναι πλέον σαφές ότι μετά τις εκλογές όλα αυτά θα συνεχισθούν με μεγαλύτερη ένταση γιατί θέλουν να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε μια τεράστια ειδική οικονομική ζώνη όπου ασύδοτα το μεγάλο κεφάλαιο και τα μεγάλα συμφέροντα θα καταληστεύουν το λαό και τον πλούτο του. 
Το «πρόγραμμα προσαρμογής» που εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα δεν ήταν προϊόν κακών υπολογισμών ή τεχνικών αστοχιών. Ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου που εκπονήθηκε από ξένα και ελληνικά οικονομικά διευθυντήρια και υλοποιήθηκε πιστά από το εγχώριο πολιτικό σύστημα.
Η μόνη που μπορεί να ανατρέψει την καταστροφική αυτή πολιτική για τη χώρα και να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της κοινωνικής ανασυγκρότησης είναι μια κυβέρνηση με πλατιά και δυναμική στήριξη από τον λαό.
Ο πρωθυπουργός με δεξιό ψάλτη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που κάνει τα πάντα για να σώσει τον εαυτό του, απειλούν και εκβιάζουν τους πολίτες, λέγοντας ότι αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας.
Εκείνοι όμως αγωνιούν για τη σταθερότητα των δανειστών και των τοκογλύφων, που διαλύουν τη ελληνική κοινωνία για να σταθεροποιήσουν τα κέρδη τους. Μιλούν για τη «σταθερότητα» που κατάργησε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα για να σταθεροποιήσει την εξουσία τους.
Η κινδυνολογία, η προκλητική ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, η συκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων των εργαζομένων, δεν σώζουν την κυβέρνηση.
Η επιλογή Σαμαρά να υιοθετήσει ακροδεξιό προφίλ, ακροβατώντας σε εκφράσεις και θέσεις της Χρυσής Αυγής σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, αποδεικνύει τα πολιτικά του αδιέξοδα.
Ο κ. πρωθυπουργός εμφανίσθηκε σχεδόν περήφανος για τη πολιτική του και τα αποτελέσματα που παράγει.
Την Κυριακή στις κάλπες των ευρωεκλογών οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση τους. Ψηφίζουμε μαζί με τους λαούς της Ευρώπης τους συνδυασμούς της ελπίδας και της ανατροπής. Στηρίζουμε αποφασιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα κατά των πολιτικών λιτότητας που το ευρωπαϊκό διευθυντήριο επιβάλει στους ευρωπαϊκούς λαούς. 

Σοφία Σακοράφα

Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook