Ο νεοσύστατος σύλλογος «ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» με έδρα το Ηράκλειο χαιρετίζει την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, που χρειάστηκε να παραμείνει κλειστό για ν\’ ανακαινιστεί.

Την Κυριακή 25 του Μάη στις 10.00 το πρωί διοργανώνει ανοικτή-δωρεάν προς όλους τους ενδιαφερόμενους δίωρη ξενάγηση στο Μουσείο με την ξεναγό Στέλλα Σκουτέλη, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου.

Την Κυριακή 1η Ιουνίου στις 17.00 θα τελεστούν οι αρχαιρεσίες του νεοσύστατου συλλόγου στην αίθουσα της \”Σχολής Σχέσεων\”, Γκάλι 8, πάροδο της Χρυσοστόμου στο ύψος του \”Γκλόρια\”, στο Ηράκλειο .

Ο σύλλογος άνει έκκληση σε όλους τους ευαισθητοποιημένους φίλους του να ενισχύσουν τον σύλλογο με την ενεργή συμμετοχή τους, αλλά και οικονομικά, ώστε να μπορέσει να παράγει έργο προς όφελος της περαιτέρω ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς των προγόνων μας, σε καιρούς δύσκολους όπου αμφισβητείται η ίδια η εθνική μας συνείδηση.

Τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2014 θα διοργανωθούν 4 ξεναγήσεις στους 4 νομούς της Κρήτης, με συνοδό και ξεναγό μας τον Αρχαιολόγο επίτιμο μέλος του συλλόγου Δρ. Αντώνιο Βασιλάκη:

Α) Κυριακή 22 Ιουνίου 2014
Νομός ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Φαιστός, Αγία Τριάδα, Κομμός, Μονή Οδηγήτριας

Β) Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουλίου 2014
Νομός ΧΑΝΙΩΝ: Μουσείο και πόλη Χανίων, Άπτερα, Στύλος

Γ) Σαββατοκύριακο 2 και 3 Αυγούστου 2014
Νομός ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Μουσείο Σητείας, Πετράς, Παλιόκαστρο, Τοπλού, Ίτανος, Ζάκρος

Δ) Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014
Νομός ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Μουσείο και πόλη Ρεθύμνου, Αρμένοι, Αρκάδι, Ελεύθερνα, Μαργαρίτες

Οι ξεναγήσεις θα συνδυαστούν μ’ επισκέψεις σ’ εργαστήρια χειροτεχνών και καλλιτεχνών, μελών του συλλόγου.

Τυχόν αλλαγές σε ημερομηνίες και χώρους ξενάγησης, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως στον τύπο. Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Οι διήμερες ξεναγήσεις θα συμπεριλαμβάνουν εκτός από τα έξοδα μεταφοράς και μια διανυκτέρευση στα Χανιά και στην Σητεία.

Μετά από ένα μάθημα και μια πρόσφατη περιήγηση με τον αρχαιολόγο Νίκο Παναγιωτάκη ο σύλλογος ξεκινά μια προσπάθεια διάσωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης των μινωικών φρυκτωριών, του αρχαιότερου στον κόσμο εντοπισμένου στο έδαφος συστήματος άμυνας και επικοινωνίας.

Ο νεοσύστατος σύλλογος ζητά εθελοντές για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 και για 2 βδομάδες πάνω από 25 επαγγελματίες και ερασιτέχνες χειροτέχνες + καλλιτέχνες του συλλόγου θα εκθέσουν έργα τους στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου με θέμα «ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ».

Στόχος μας να θεσμοθετηθεί η έκθεση αυτή σε ετήσια βάση με ελληνική και διεθνή συμμετοχή και να αποκτήσει ένα περιοδεύοντα χαρακτήρα στην Κρήτη, την Ελλάδα, το εξωτερικό, σαν πρέσβης του μινωικού πνεύματος μέσα από το φίλτρο του σημερινού ανθρώπου.

Για πληροφορίες και συμμετοχές: 2810326570, 2810225983 και 6977-479717.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook