Η υπόθεση των απολυμένων καθαριστριών, παρά τη δικαστική απόφαση που τις δικαίωσε, παραμένει σε εκκρεμότητα.

Οι καθαρίστριες πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο κτίριο του ΥΠΟΙΚ στην οδό Καραγιώργη Σερβίας. Βρίσκονται μέσα από την είσοδο και έχουν κλειδώσει την πόρτα με αλυσίδα.

Όπως μετέδωσε το Mega, στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ ο επικεφαλής της Αστυνομίας έδωσε διορία δύο ωρών στις καθαρίστριες να απομακρυνθούν, σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει επέμβαση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι καθαρίστριες είπαν ότι ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, τούς ανακοίνωσε πως δεν δέχεται να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση και ότι η επαναπρόσληψή τους αποτελεί πολιτική απόφαση.

Ο δικηγόρος των καθαριστριών ξεκαθάρισε ότι η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή. «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία στη μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης» δήλωσε στη «Ναυτεμπορική».

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Στο σκεπτικό της απόφασης του (αριθμός 1584/2014) το δικαστήριο, που διατάσσει να είναι προσωρινά εκτελεστή η κρίση του, διατυπώνει τη θέση ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστριών αντίκειται στο Δημόσιο συμφέρον και τονίζει πως «ήταν προδήλως ασύμφορη να εξυπηρετήσει τον σκοπό του νόμου».

Τονίζει δε, πως η διαδικασία που εφαρμόστηκε στις συγκεκριμένες εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά ισοδυναμεί με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.

in.gr