Ανακοίνωση του συνδυασμού "Κρήτη Πρώτη Δύναμη", με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη:

"Ο συνδυασμός μας, λίγες ώρες μετά από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής έκανε την πρόταση για τη διεξαγωγή ενός Παγκρήτιου διακαναλικού DEBATE. Αποκλειστικός σκοπός της πρότασης μας αυτής ήταν η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των Κρητικών και όχι οι στείρες αντιπαραθέσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων που εδώ και μέρες επιδιώκει ο κ Σεραφείμ Τσόκας.

Εμείς προτείναμε εκτός από τους εκπροσώπους των 4 τηλεοπτικών καναλιών να υπάρχει και ένας δημοσιογράφος από κάθε περιφερειακή ενότητα ώστε να εκπροσωπηθεί ολόκληρη η Κρήτη στο πνεύμα του συγκρητισμού που παγίως υπηρετούμε και στοχεύοντας την ανάδειξη προβλημάτων και για τις 4 περιφερειακές ενότητες.

Οι εκπρόσωποι του κ Τσόκα στη συνάντηση που έγινε, με δική τους υπαιτιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης δύο μέρες μετά την πρόσκληση που στείλαμε, διαφώνησαν με τον αριθμό των δημοσιογράφων ζητώντας να είναι μόνο οι δημοσιογράφοι των 4 καναλιών και όχι και από τις 4 περιφερειακές ενότητες.

Ζητούσαν επίσης να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε υποψήφιο να σχολιάζει την απάντηση του συνυποψήφιου του, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει μία συζήτηση άγονων αντιπαραθέσεων και εντυπώσεων και όχι ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών.

Πιστοί στην αυτοδιοικητική μας προσέγγιση και αντιλαμβανόμενοι τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες των Κρητικών, εμείς επιμένουμε να προτάσσουμε την ενημέρωση του πολίτη και όχι τον καβγά των υποψηφίων.

Εμείς ούτε μπήκαμε, ούτε μπαίνουμε, στη χωρίς αντίκρισμα λογική των εντυπώσεων και των υποσχέσεων του κ Τσόκα . Εμείς στοχεύοντας την ουσιαστική ενημέρωση των Κρητικών, δεν κρυφτήκαμε και έγκαιρα καταθέσαμε την πρόταση μας για τη διεξαγωγή του DEBATE.

Ας αφήσει λοιπόν ο κ Τσόκας τα επικοινωνιακά παιχνίδια που μόνο σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους πολίτες όπως επιχειρεί τις τελευταίες μέρες με τα διαφημιστικά του μηνύματα.

Ας σταματήσει ο κ Τσόκας να προσβάλει τη νοημοσύνη του Κρητικού λαού ο οποίος θα είναι εκείνος που θα του πει "καληνύχτα" το βράδυ της Κυριακής."