Νέες μορφές αγώνα για την επανασύσταση του δήμου Βελβεντού θα αναζητήσει η τοπική κοινωνία μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία συνέλευση, στον α\’ γύρο ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων δεν ενστερνίστηκε τη θέση της αποχής από την κάλπη, ως μέσο διαμαρτυρίας.

Τα παραπάνω ανάφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Νίκος Τσιουκαρδάνης, κάτοικος της περιοχής και μέλος της επιτροπής διενέργειας του δημοψηφίσματος του Μαρτίου, κατά το οποίο είχε αποφασιστεί η αποχή των Βελβενδινών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του δήμου τους και την ένταξή του στον ενιαίο καλλικρατικό δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

«Αποφασίσαμε στη λαϊκή συνέλευση που έγινε στην κεντρική πλατεία να υιοθετηθούν οι απόψεις και οι προβληματισμοί που διατυπώθηκαν. Έτσι στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, οι Βελβενδινοί καλούνται να εκφραστούν ελεύθερα και να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα συμμετέχουν ή όχι στις εκλογές και σε ποιες από αυτές (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές)» ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής δεν θεωρούμε αρκούντως ικανοποιητικό το αποτέλεσμα της αποχής που διαμορφώθηκε στο 72%. Πιστεύουμε ότι ένας αγώνας μιας κοινωνίας πρέπει να προχωρά με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook