Για παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και απόκρυψη οικονομικών στοιχείων από την προεκλογική της εκστρατεία, κατηγορεί τη Ρένα Δούρου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ενώ αναρωτιέται πού βρήκε τα λεφτά για αυτή την «πολυτελή» όπως τη χαρακτηρίζει προεκλογική καμπάνια που έκανε.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Σγουρός κάλεσε την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στους πολίτες γιατί δεν τηρεί τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των εσόδων και των δαπανών της προεκλογικής της καμπάνιας. «Η κυρία Δούρου, όπως έχει διαπιστώσει το πανελλήνιο, διεξάγει μια πολυδάπανη και πολυτελή προεκλογική εκστρατεία. Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια κατακλύζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες έχουν γεμίσει κάθε γωνιά της Αττικής, κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Πληρωμένες καταχωρήσεις στο σύνολο των ιστοσελίδων και των κοινωνικών δικτύων. Εύλογα αναρωτιέται κανείς για το Πόθεν Έσχες αυτής της προεκλογικής καμπάνιας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Παράλληλα, ο Γιάννης Σγουρός ανέφερε ότι η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει κάθε έσοδο και κάθε δαπάνη να δηλώνεται και να αναρτάται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, κάτι το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει πράξει μέχρι στιγμής. «Η κυρία Δούρου και όλος ο συνδυασμός της μέχρι σήμερα έχει δηλώσει μηδέν εκλογικές δαπάνες. Επαναλαμβάνω: Μηδέν».

Κλείνοντας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι περιμένει εξηγήσεις από την κυρία Δούρου σε ότι αφορά το κόστος της προεκλογικής της καμπάνιας, στο πού βρήκε τα λεφτά για τη χρηματοδότησή της, γιατί δεν δήλωσε τις δαπάνες όπως έπρεπε στη Διαφάνεια, αλλά και το ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο των 100.000 ευρώ για την αφισορρύπανση και την παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook