Ο Ali Nasri Shamas, καλλιεργητής κάνναβης στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, βλέπει την παραγωγή του να αυξάνεται καθώς ο στρατός της χώρας είναι απασχολημένος να φυλάει τα σύνορα με την Συρία, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό διάστημα.

Ο Shamas με ένα περίστροφο πάντα δίπλα του και ένα αυτόματο όπλο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα Independent, ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την προσοδοφόρα παραγωγή χασίς, αν οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου τον ενοχλήσουν!

Στο Λίβανο ο στρατός στέλνει συνήθως τρακτέρ, μπουλντόζες και θωρακισμένα οχήματα για να καταστρέψουν τις καλλιέργειες κάνναβης και έρχονται σε σύγκρουση με τους ένοπλους αγρότες. Πάντως πριν από δύο χρόνια ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου υποσχέθηκε στους αγρότες που η κυβέρνηση κατέστρεψε τις καλλιέργειες χασίς που είχαν, ότι θα τους αποζημιώσει και θα τους βρει εναλλακτικές πηγές εισοδήματος.

Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι αυτό δεν έγινε ποτέ! Ο συνταγματάρχης Ghassan Shamseddine, επικεφαλής για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στο Λίβανο, δήλωσε ότι από το 1990 μέχρι το 2012 η εξάλειψη της καλλιέργειας της κάνναβης γινόταν από το κράτος σε ετήσια βάση. Αλλά από το 2012 και μετά, εξαιτίας του εμφυλίου στη γειτονική Συρία, οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έχουν ρίξει το βάρος στην φύλαξη των συνόρων και έτσι η καλλιέργεια χασίς παραμένει ανεξέλεγκτη!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook