Απαντώντας στην κριτική δημοσιευμάτων πως στις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου νόμου δεν παρατηρείται αποκλιμάκωση των τιμών αλλά στην καλύτερη περίπτωση συγκράτησή τους, κύκλοι του υπουργείου επιβεβαιώνουν την τάση αναφέροντας πως σε αυτή τη μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου όντως η κατάσταση είναι έτσι. 
«Κανένας όμως δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως οι τιμές θα πέσουν και έπειτα από αυτή την περίοδο» αναφέρουν σχετικές πηγές, προσθέτοντας πως «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την πίεση και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τους παραγωγούς γάλακτος. Ε, αφού δεν πέρασε ο νόμος στην αρχική του μορφή, ας μην κόπτονται τώρα όλοι που οι τιμές δεν παρουσιάζουν κάμψη».
Θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης είχε προειδοποιήσει πως εάν δεν περάσει το νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή οι τιμές δε θα πέσουν, δεχόμενος τα πυρά του βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Κασσή αλλά και των συναδέλφων του από τη ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου (εκλέγεται στην γαλακτοπαραγωγό Λάρισα) και Νικήτα Κακλαμάνη, οι οποίοι απειλούσαν με καταψήφιση του νόμου. 
Να όμως που η τελική υποχώρηση από το αρχικό σχέδιο κοστίζει τελικά με τη μη μείωση ή ακόμα και μελλοντική αύξηση των τιμών λόγω του πλαφόν στη διάρκεια ζωής του γάλακτος που μπήκε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook