Την απόλυτη στήριξη του Δήμου Γόρτυνας, στο, δίκαιο όπως το χαρακτηρίζει, αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Η Φαιστός», για την δημιουργία Διεύθυνσης ή Υποδιεύθυνσης Εκπαίδευσης στις Μοίρες, δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης.

 Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο κ. Σχοιναράκης, «η κατάργηση όλων των περιφερειακών γραφείων εκπαίδευσης και η διατήρηση μόνο της διεύθυνσης στο Ηράκλειο, ουσιαστικά θα θέσει σε δυσλειτουργία το σύστημα της εκπαίδευσης, καθώς πολυάριθμοι εκπαιδευτικοί θα εξυπηρετούνται από ένα και μόνο γραφείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, ένα τέτοιο σενάριο, ένεκα της ιδιόρρυθμης χωροταξίας και κυρίως λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που μας χωρίζει από το Ηράκλειο, θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων και γι’αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να μην καταργηθεί το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύει στις Μοίρες, όπως σχεδιάζει το Υπουργείο, αλλά αντιθέτως να προχωρήσει η δημιουργία είτε διεύθυνσης, είτε υποδιεύθυνσης στο νότο, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες που υπάρχουν στον τόπο μας στον τομέα της εκπαίδευσης.

 Σαν δημοτική αρχή στηρίζουμε τον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς «Η Φαιστός» και δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με όποιο τρόπο δύναται, προκειμένου να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα της δημιουργίας διεύθυνσης ή υποδιεύθυνσης εκπαίδευσης στη Μεσαρά και συγκεκριμένα στην πόλη των Μοιρών» είναι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Δημάρχου Γόρτυνας.                                             

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook