Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογεννάκη μετά τις επισκέψεις του στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και τη συνάντηση με τον Γιάννη Κουράκη:

"Τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, εν όψει της καθόδου του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και των ευρωεκλογών, πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο βουλευτής κάλεσε τους υπαλλήλους και τους παρευρισκόμενους πολίτες να δώσουν βροντερό "παρών" στην αυριανή συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα, να μην απέχουν των ευρωεκλογών και να μαυρίσουν τις πολιτικές του μη δημοκρατικού-συνταγματικού τόξου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο κτίριο της Λότζια είχε σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη όπου συζήτησαν για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου Ηρακλείου και τις ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς από τον δήμαρχο για την εν γένει πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρου, πανελλαδικά, ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης του απάντησε παραθέτοντας του τόσο τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει επίσημες στηρίξεις κατά τον δεύτερο γύρο και σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξει παρατάξεις που ευλόγησε ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και την απόφαση της παράταξης των Ενεργών Πολιτών, που προτρέπει σε ψήφο κατά συνείδηση.

Τέλος στην ερώτηση του Γιάννη Κουράκη, τι εννοούσε με το «δηλητηριασμένο» και το «αδοκίμαστο». Ο βουλευτής του απάντησε ότι, «δηλητηριασμένα» είναι τα ένοχα μνημονιακά κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και το «αδοκίμαστο» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα καθώς στόχος και των δυο πλευρών είναι η συνένωση του προοδευτικού χώρου."