Την Βούληση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει έμπρακτα ακόμη περισσότερο τους Συλλόγους και τα Σωματεία ΑμΕΑ αλλά και τους Συλλόγους Νεφροπαθών και Μεσογειακής Αναιμίας με πιο πολλές δράσεις και δομές εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στη συνάντηση που είχε με τα μέλη των Διοικήσεών τους στο χώρο που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος στην Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δέσποινα Συγγελάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου, τόνισε ο Δήμαρχος, ήδη συνεργάζεται με τα Σωματεία ΑμΕΑ για να προσφέρει φροντίδα σε άτομα που έχουν ανάγκη, ενώ υλοποίησε προγράμματα και παρέχει υπηρεσίες, όπως εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, δράσεις διά βίου μάθησης και προγράμματα ενίσχυσης απασχόλησης. «Δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας γιατί ξέρουμε ότι προερχόμαστε από εσάς, είμαστε δικό σας κομμάτι.» πρόσθεσε ο κ. Κουράκης

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και δίνουμε συνεχώς λύσεις ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος στα μέλη των συλλόγων Κινητικά Αναπήρων, Τυφλών, ΑμΕΑ, Νεφροπαθών ,Μεσογειακής Αναιμίας και από το Δικαίωμα στη Ζωή οι οποίοι παράλληλα του εξέφρασαν την μεγάλη τους ικανοποίησή τους για τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου προσωπικά στην προσπάθεια ανακούφισης αυτών των ανθρώπων.

Ο Δήμος, συνέχισε ο κ. Κουράκης, δημιουργεί συνεχώς νέες Δομές υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία που αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού ώστε να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας και να διευκολυνθεί το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Επίσης τους ενημέρωσε για τις νέες δομές αλλά και τα σχέδια της νέας περιόδου που έχει προτείνει ο Δήμος για ένταξη σε προγράμματά του ΕΣΠΑ.

Ως τελευταίο παράδειγμα τους ανέφερε την αποκατάσταση του κτιρίου που ανήκει στο Δήμο στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου όπου όπως έχι ήδη ανακοινωθεί θα δημιουργηθεί το «Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ (κΔΑΠ μεΑ)» .

Το Πολυδύναμο Κέντρο θα απευθύνεται σε παιδιά με: Κινητικές δυσκολίες, Νοητική στέρηση, Διαταραχές λόγου, Διαταραχές συμπεριφοράς ή οποιαδήποτε άλλη αναπηρία και σκοπός της λειτουργίας του κέντρο είναι: α) η δημιουργική απασχόληση των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες, β) η κοινωνική ένταξη παιδιών / εφήβων με αναπηρίες.

Παράλληλα οι Διοικήσεις των Σωματείων και των Συλλόγων ζήτησαν από τον κ. Κουράκη την παραχώρηση του χώρου που ανήκει στο Δήμο και τώρα στεγάζονται τα σωματεία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Αποκατάστασης και Φροντίδας ΑμΕΑ .

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό λέγοντας ότι εάν αυτό επιτρέπεται νομικά για την παραχώρηση του κτιρίου τότε δεν έχει καμία αντίρρηση και θα το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.
Τα μέλη των Σωματείων ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο για το σημαντικό έργο και την βοήθεια που έχει προσφέρει ο Δήμος σε όλα τα Σωματεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook