​Για εσάς τις ρομαντικές ψυχές, αλλά και τους λάτρεις του νυχτερινού ουρανού, το Σάββατο θα είναι η καλύτερή σας μέρα, αφού θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές μετεωριτών που θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Μαΐου οι κάτοικοι της Ευρώπης και της Β. Αμερικής θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια βροχή μετεωριτών που θα φαίνεται σαν να προέρχονται από τον αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης.

Όπως αναφέρουν οι αστρονόμοι, κάθε ώρα θα πέφτουν έως και 200 μετέωρα, τα οποία έχουν ονομαστεί ανεπίσημα «Καμηλοπαρδάλεις».

Αν ο ουρανός δεν είναι συννεφιασμένος το φαινόμενο θα είναι εντυπωσιακό και μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα είναι ακόμα καλύτερο και από τις Περσείδες του Αυγούστου.

Για να εντοπίσετε πάντως τα μετέωρα, θα πρέπει να εντοπίσετε πρώτα τον αχνό αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης, ο οποίος βρίσκεται 30 μοίρες κάτω από τον Πολικό Αστέρα.

Ο αστερισμός της Καμηλοπάρδαλης παρατηρήθηκε πρώτη φορά στο 1624 και εντοπίστηκε από τον Ολλανδό αστρονόμο Πίτερ Πλάνκιους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook