Συνεχίζονται οι βολές εκατέρωθεν από τους δυο υποψήφιους περιφερειάρχες Κρήτης με φόντο το debate... που δε θα γίνει.

Οι δυο πλευρές ρίχνουν την ευθύνη η μια στην άλλη για το ναυάγιο, της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης.

Αρχικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σεραφειμ Τσόκας με το συνδυασμό Κρήτη Μπορούμε είχε ανακοινώσει:

Κρήη Μπορούμε: "Ο κ. Αρναουτάκης συνεχίζει να φοβάται το διάλογο"

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Σεραφείμ Τσόκα αναφέρεται:

"Για μια ακόμη φορά, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, απέδειξε πόσο πολύ φοβάται το δημόσιο διάλογο.

Απόψε, στη συνάντηση για το καθορισμό του πλαισίου των όρων του διακαναλικού “debate”, η πλευρά του επιδίωξε μαγνητοσκοπημένη συζήτηση, παρουσία εννιά (!) δημοσιογράφων. Ακόμη κι όταν αποδέχτηκε ζωντανή εκπομπή, με λιγότερους δημοσιογράφους (5), επέμεινε στους παράλληλους μονολόγους, και σε ένα πλαίσιο που δεν θα επέτρεπε την παραμικρή δυνατότητα διαλόγου, ανάμεσα στου υποψηφίους.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!

Εμείς είμαστε διαθέσιμοι, οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε ώρα, να συνομιλήσουμε με τον κ. Αρναουτάκη, ενώπιον του λαού.

Τον προκαλούμε, αύριο και μεθαύριο, στις ώρες που μας έχουν παραχωρήσει το Creta Channel και η Κρήτη TV να απευθυνθούμε μαζί στους πολίτες της Κρήτης.

Καταλαβαίνουμε όμως ότι και πάλι θα κυριαρχήσει στη σκέψη του απερχόμενου Περιφερειάρχη ο τρόμος να μην εκτεθεί.

Καληνύχτα, κ. Αρναουτάκη"

Η απάντηση ήρθε απο τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη:

Κρήτη Πρώτη Δύναμη: "Ας αφήσει ο κ. Τσόκας τα επικοινωνιακά παιχνίδια"

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Κρήτη Πρώτη Δύναμη", με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη:

"Ο συνδυασμός μας, λίγες ώρες μετά από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής έκανε την πρόταση για τη διεξαγωγή ενός Παγκρήτιου διακαναλικού DEBATE. Αποκλειστικός σκοπός της πρότασης μας αυτής ήταν η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των Κρητικών και όχι οι στείρες αντιπαραθέσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων που εδώ και μέρες επιδιώκει ο κ Σεραφείμ Τσόκας.

Εμείς προτείναμε εκτός από τους εκπροσώπους των 4 τηλεοπτικών καναλιών να υπάρχει και ένας δημοσιογράφος από κάθε περιφερειακή ενότητα ώστε να εκπροσωπηθεί ολόκληρη η Κρήτη στο πνεύμα του συγκρητισμού που παγίως υπηρετούμε και στοχεύοντας την ανάδειξη προβλημάτων και για τις 4 περιφερειακές ενότητες.

Οι εκπρόσωποι του κ Τσόκα στη συνάντηση που έγινε, με δική τους υπαιτιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης δύο μέρες μετά την πρόσκληση που στείλαμε, διαφώνησαν με τον αριθμό των δημοσιογράφων ζητώντας να είναι μόνο οι δημοσιογράφοι των 4 καναλιών και όχι και από τις 4 περιφερειακές ενότητες.

Ζητούσαν επίσης να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε υποψήφιο να σχολιάζει την απάντηση του συνυποψήφιου του, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει μία συζήτηση άγονων αντιπαραθέσεων και εντυπώσεων και όχι ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών.

Πιστοί στην αυτοδιοικητική μας προσέγγιση και αντιλαμβανόμενοι τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες των Κρητικών, εμείς επιμένουμε να προτάσσουμε την ενημέρωση του πολίτη και όχι τον καβγά των υποψηφίων.

Εμείς ούτε μπήκαμε, ούτε μπαίνουμε, στη χωρίς αντίκρισμα λογική των εντυπώσεων και των υποσχέσεων του κ Τσόκα . Εμείς στοχεύοντας την ουσιαστική ενημέρωση των Κρητικών, δεν κρυφτήκαμε και έγκαιρα καταθέσαμε την πρόταση μας για τη διεξαγωγή του DEBATE.

Ας αφήσει λοιπόν ο κ Τσόκας τα επικοινωνιακά παιχνίδια που μόνο σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους πολίτες όπως επιχειρεί τις τελευταίες μέρες με τα διαφημιστικά του μηνύματα.

Ας σταματήσει ο κ Τσόκας να προσβάλει τη νοημοσύνη του Κρητικού λαού ο οποίος θα είναι εκείνος που θα του πει "καληνύχτα" το βράδυ της Κυριακής."

Ο κ. Τσόκας επανήλθε με δεύτερη ανακοίνωση απάντηση:

Κρήτη Μπορούμε: "Το παλιό και φθαρμένο… κρύβεται"

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, με αφορμή την προσπάθεια της πλευράς Αρναουτάκη, να εξηγήσει γιατί φυγομαχεί, γιατί αποφεύγει το διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Περιφέρειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την περασμένη Κυριακή, έξι στους δέκα πολίτες της Κρήτης, καταψήφισαν την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας.

Μʼ αυτούς τους Συμπολίτες μας έχουμε πολύ περισσότερα κοινά σημεία και προβληματισμούς, για το αύριο της Κρήτης, απ΄ ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.

Μαζί τους θα ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο, που στερεί από την Κρήτη τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα τεράστια πλεονεκτήματά της!

Θέλουμε και μπορούμε να συνθέσουμε τις δυνάμεις της Περιφέρειας. Για μια πορεία που θα αφήσει πίσω την εποχή των μειωμένων προσδοκιών, το φθαρμένο, το αναποτελεσματικό, το μέτριο.

Ακόμη και τούτη την ώρα, προκαλούμε, προσκαλούμε τον κ. Αρναουτάκη, τώρα, σήμερα, αύριο, σε απ ευθείας διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα. Ας πάψει επιτέλους να κρύβεται! Έχει υποχρέωση να σεβαστεί τους πολίτες που θέλουν να κρίνουν έργο και πρόγραμμα, θέσεις και προοπτική».