Λίγες μέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Μαΐου και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της αστικής διαχείρισης επιδίδονται στο γνωστό καβγά με το παιχνίδι των εκβιασμών και των ψεύτικων διλημμάτων.

Η λογική της «χαμένης ψήφου στο ΚΚΕ» ότι δηλαδή αφού το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βγει πρώτο, δεν αξίζει να το ψηφίσεις, είναι παλιά και χιλιοπαιγμένη. Μια ζωή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκβίαζαν το λαό, μοίραζαν υποσχέσεις, παραπλανούσαν και τελικά εγκλώβιζαν το λαό στη μεταξύ τους σικέ αντιπαράθεση.

Στα πρότυπα του παλιού δικομματισμού σήμερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την ίδια τακτική με τον ίδιο βασικό στόχο: Η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην αμφισβητήσει την ΕΕ, το σάπιο σύστημά τους, να μη φτάσει να συναντηθεί με τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Αυτό όμως που χρειάζεται ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε η σταθερότητα στην αντιλαϊκή πολιτική, που επιδιώκει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ούτε η κυβερνητική εναλλαγή, μέσα όμως στο πλαίσιο που καθορίζουν η ΕΕ και ο αντιλαϊκός καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι ισχυρό ΚΚΕ.

Ο λαός έχει ανάγκη το ισχυρό ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει τη γνήσια, τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, στην άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά, στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για την πραγματική ανατροπή. Γιατί αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη μέρα, όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια. Δίνει δύναμη για να μπουν εμπόδια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ θα πάει στην ενίσχυση όλων των προσπαθειών, για να ανοίξει ο δρόμος σε αυτήν την κατεύθυνση. Θα δώσει δύναμη στην προσπάθεια για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος για στήριξη της λαϊκής συμμαχίας, στην αλλαγή συσχετισμών υπέρ του λαού, για να πιστέψει ο λαός στη δύναμή του, να αποκτήσει την αναγκαία λαϊκή αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Μαρία Γιαννάκη
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Χανίων
Μέλος του Δ.Σ. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
Μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook