Την παρακάτω δήλωση έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, σχετικά με την τοποθέτηση που έκανε ο κ. Ανηψητάκης:

\”Θέλω να δηλώσω απερίφραστα ότι συμφωνώ με τον κ. Ανηψητάκη στο πνεύμα και τις συγκεκριμένες θέσεις που εξέφρασε δημοσίως. Σε όλη την προεκλογική περίοδο, δίχως ιδεολογικές παρωπίδες συζητήσαμε με την κοινωνία της Κρήτης θέσεις και προτάσεις που είχαν συγκεκριμένα κριτήρια: την πολύπλευρη και βιώσιμη ανάπτυξη με θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε ένα τέτοιο προγραμματικό πλαίσιο είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συναντηθούμε με όλους τους πολίτες της Κρήτης και ιδιαίτερα με εκείνους που έχουν προοδευτικές αντιλήψεις».

Ο κ. Τσόκας όχι απλώς προσυπογράφει ανεπιφύλακτα όλα τα σημεία που έθεσε ο κ. Ανηψητάκης, αλλά και εμπράκτως τα προώθησε όταν βρέθηκε σε θέσεις ευθύνης στην περιφέρεια Κρήτης.

Χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι επί των ημερών του το Περιφερειακό Συμβούλιο αξιολογούσε ολόκληρο το διοικητικό έργο και ελάμβανε, σε κάθε θέμα, ομόφωνες αποφάσεις και όχι απλώς με πλειοψηφία 70%. Η διαβούλευση, η έρευνα, η καινοτομία, η τήρηση όλων των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος, η διοικητική αναδιοργάνωση, ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα, τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών και ενεργειακών πόρων αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα του προγράμματός μας.

Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να κάνουν επιλογές προοπτικής για την Κρήτη, και ρήξης με τις αδυναμίες του παρελθόντος. Η επόμενη ημέρα για την Περιφέρεια Κρήτης θα μας βρει ενωμένους και με ισχυρή βούληση για το κοινό συμφέρον. Θα μας βρει έτοιμους να αξιοποιήσουμε όλες τις προτάσεις, του κ. Ανηψητάκη, καθώς και όλων των προοδευτικών πολιτών της Κρήτης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook