Μουσουλµάνος θεραπευτής στη Νιγηρία κατάφερε το ακατόρθωτο: παντρεύτηκε 107 γυναίκες και,παρότι στην πορεία έχασε µερικές (άλλες τις χώρισε και άλλες πέθαναν), τις 86 που έχει σήµερα τις κρατά απόλυτα ικανοποιηµένες. Καµία δεν θέλει να τον εγκαταλείψει και ακόµη και τώρα, στα 87 του, όλο και προσθέτει νέα κορίτσια στη συντροφιά τους, προκαλώντας αντιδράσεις από τις θρησκευτικές Αρχές.

Ερωτεύτηκε την πρώτη του σύζυγο γιατί ήταν ειλικρινής και πρόθυµη να τον κάνει ευτυχισµένο. Η δεύτερη γυναίκα του, µια εξαδέλφη του, ήταν ακαταµάχητη γιατί έκανε µόνο ό,τι τον ευχαριστούσε. «Αυτό και µόνο µε έκανε να την αγαπώ», λέει. Η τρίτη; Η τρίτη ήξερε να υποτάσσεται σε κάθε του αίτηµα. «Γι’ αυτό όταν την είδα, µου άρεσε. Πήγα στους γονείς της και ζήτησα το χέρι της».

Η σύζυγος Νο 4 ήταν πολύ πειθαρχηµένη. Όπως και η σύζυγος Νο 5. Και η Νο 6. Κάτι αντίστοιχο έγινε και µε τις επόµενες, την 7η, την 8η και την 9η… Κάπως έτσι έχουν τα πράγµατα και εδώ και δεκαετίες ο Μπέλο Μαασάµπα πρωταγωνιστεί από το ένα χαρµόσυνο γεγονός στο άλλο. Από γάµο σε γέννα και από γέννα ξανά σε γάµο. Ο 87χρονος παντρεύτηκε συνολικά 107 φορές, αριθµός που ακόµη και για µια κοινότητα µε παράδοση στην πολυγαµία ηχεί προκλητικά.

Σήµερα έχει 86 συζύγους, η νεώτερη είναι 19 ετών και η µεγαλύτερη 64. Εννέα πέθαναν και από 12 πήρε διαζύγιο (για απειθαρχία, όπως λέει).

Η… ευρύτερη οικογένειά του – πεθερικά, κουνιάδοικ.ά. –είναι ολόκληρο χωριό, κάπου 5.000, πολλοί από τους οποίους ζουν στη γειτονιά γύρω από το σπίτι του. Με συντηρητικούς υπολογισµούς, για να τραφούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται, ούτε λίγο ούτε πολύ, τρία τεράστια σακιά ρύζι και αµέτρητα κιλά κρέας και λαχανικά. Πώς τα καταφέρνει οικονοµικά; Ευτυχώς οι πιστοί είναι γενναιόδωροι µε τον θεραπευτή τους.

Πώς τα καταφέρνει στα υπόλοιπα θέµατα; Περίφηµα, καθώς φαίνεται, αφού δεν έχει ούτε µια ρυτίδα στο πρόσωπό του να υποδηλώνει άγχος.

Και όχι µόνο αυτό. Ο 87χρονος πολύγαµος είναι πάντα έτοιµος για τον επόµενο γάµο όταν εµφανίζεται η δεσποινίς right στο προσκήνιο. Αρκεί να τον υπακούει, αυτή είναι η µοναδική προϋπόθεση, για να γίνει δική του. Και δεν θα περάσει άσχηµα.

Η 57χρονη Αϊσέτου Νταγιάκο έχει µόνο λόγια λατρείας για το πρόσωπό του. Ηταν χήρα µε έξι παιδιά και χωρίς χρήµατα όταν τον συνάντησε και τον παντρεύτηκε. Για να ζήσει όµως µαζί του έπρεπε να αφήσει τα παιδιά της στο σπίτι του µακαρίτη, πριν τελικά της ζητήσουν να επιστρέψει. «Ολα ήταν ειρηνικά στο σπίτι του. ∆εν υπήρχε πρόβληµα µεταξύ των συζύγων»,λέει στους «Los Angeles Times». «Ποτέ δεν µαλώσαµε, αλήθεια,και εκείνος µε αγαπούσε. Έσφαζε αγελάδες και µας έδινε αρκετά χρήµατα. Ήµουν πάντα χαρούµενη στο σπίτι του. Τον καταλάβαινα. Πίστευα ότι τον είχε στείλει ο Θεός».

Το ίδιο πίστευε και εκείνος. Για την ακρίβεια, όχι ο Θεός αλλά ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Οταν ως νέος εργαζόταν στη βιοµηχανία ζάχαρης, µια µέρα αρρώστησε βαριά. Είδε τότε στον ύπνο του ένα όραµα, όπως λέει, στο οποίο ο Αρχάγγελος Γαβριήλ τον συµβούλεψε να παντρεύεται τη µία γυναίκα µετά την άλλη. «Αν δεν µου το έλεγε, δεν θα το έκανα», λέει. «Θα έµενα µε τις δύο γυναίκες που είχα».


tanea

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook