Η πόλη των Ιεροσολύμων ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους ηγέτες της ορθόδοξης και της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο.
Τα Ιεροσόλυμα και ιδιαίτερα τα σημεία στα οποία θα βρεθούν οι δύο προκαθήμενοι, έχουν στολιστεί με σημαίες του Ισραήλ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Βατικανού και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 
Επίσης, σε κεντρικά σημεία έχουν τοποθετηθεί μεγάλες αφίσες με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο. Η αστυνομία του Ισραήλ λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ασφάλεια των δύο θρησκευτικών ηγετών. 
Την Κυριακή, 25 Ιουνίου, πρώτη ημέρα συνάντησής τους, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία στην περιοχή της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων και σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φθάνει στα Ιεροσόλυμα το απόγευμα. Τον συνοδεύουν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, οι μητροπολίτες Ιταλίας και Μελίτης- Γεννάδιος, Περγάμου- Ιωάννης, Πριγκηποννήσων- Ιάκωβος, Γαλλίας- Εμμανουήλ, Σασίμων- Γεννάδιος, οι αρχιμανδρίτες Βαρθολομαίος- αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μάξιμος- μέγας αρχιδιάκονος και ο δεύτερος στη σειρά Ανδρέας, οι άρχοντες Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Παντελεήμων Βίγκας και ο πρόεδρος του ΔΣ της Coca- Cola Τουρκίας, Μουχτάρ Κεντ. 
Για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και τη συνάντησή του με τον Πάπα βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα μεγάλη ομάδα Ελληνοαμερικανών και άλλων προσκυνητών.
Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβεί στον Πανάγιο Τάφο και θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία, όπου θα προσφωνήσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και θα αντιφωνήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 
Στη συνέχεια οι δύο προκαθήμενοι θα ανέλθουν στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου, όπου θα δεχθούν τις ευχές των πιστών και θα τους δώσουν την ευλογία τους.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, 25 και 26 Ιουνίου, με την ευκαιρία της 50ης επετείου της εκεί ιστορικής συνάντησης των προκατόχων τους, Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου ΣΤ\’.
Η επικείμενη συνάντηση πραγματοποιείται μετά από εισήγηση, τον Μάρτιο του 2013 στη Ρώμη, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον νεοεκλεγέντα τότε Πάπα Φραγκίσκο.
Στο Χριστιανικό Κέντρο Πληροφοριών των Ιεροσολύμων άνοιξε έκθεση φωτογραφίας από την ιστορική συνάντηση Πατριάρχη Αθηναγόρα- Πάπα Παύλου ΣΤ\’.

newsbeast.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook