Στα τέλη του έτους σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση στη δημοπράτηση έως 50 αδειών για το διαδικτυακό στοίχημα, καθώς και αδειών για χιλιάδες βιντεολότο, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου κυβερνητικού στελέχους στο Reuters.

«To νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους», δήλωσε το στέλεχος, σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στις δημοπρατήσεις των αδειών έως τα τέλη του έτους.

«Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να έχει εγκατασταθεί η ανεξάρτητη αρχή εποπτείας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας \”Ναυτεμπορική\”  η μερική απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών πρόκειται να φέρει την κυβέρνηση πιο κοντά στον στόχο της για επιπλέον έσοδα μερικών εκατοντάδων εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της με την τρόικα.

Εξάλλου, με την κίνηση αυτή η χώρα συμμορφώνεται με το κοινοτικό δίκαιο όσον αφορά τα ψυχαγωγικά παίγνια, γεγονός που θα δώσει τέλος στην καταβολή υψηλών προστίμων στις Βρυξέλλες.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους με την κυβέρνηση να φιλοδοξεί ότι από την χορήγηση των αδειών και των δικαιωμάτων θα εισπράξει περίπου 700 εκατ. ευρώ φέτος και άλλα 625 εκατ. το 2012.

Επίσης, θα παταχθεί σε μεγάλο βαθμό και ο παράνομος στοιχηματισμός, που υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ περίπου ετησίως.

«Οι άδειες για το ιντερνετικό στοίχημα αναμένεται να είναι μερικές δεκάδες, όχι όμως πάνω από 50», δήλωσε ο αξιωματούχος. Αναφερόμενος στα VLΤ\’s πρόσθεσε: «Θα υπάρχει ένας αριθμός αδειών που η κάθε μία θα αντιστοιχεί σε μερικές χιλιάδες μηχανές, πάνω από 2.000, και κάποιες χιλιάδες άδειες που θα αντιστοιχούν σε μικρό αριθμό μηχανών, περίπου 5».

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε ποιά θα είναι η διάρκεια των νέων αδειών ή η απόδοση κερδών στους νικητές. Για τα VLT\’s, πάντως, είπε ότι θα υπάρχει ανώτατο όριο για το ποσό στοιχηματισμού ανά παίχτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook