Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ κ. Γιάννης Κουράκης όπου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ.Σωκράτης Βαρδάκης τα μέλη της Διοίκησης και εργαζόμενοι.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος συγκινημένος που βρέθηκε για μια ακόμη φορά στα γραφεία απ΄όπου έδινε παλαιότερα τη μάχη για τους εργαζόμενους ως πρόεδρος του ΕΚΗ συνομίλησε με τους εργαζόμενους και είχε για πολλή ώρα εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Σωκράτη Βαρδάκη και τα μέλη της διοίκησης .

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, στην απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν κερδηθεί μετά από αγώνες της εργατικής τάξης και τόνισε ότι ο ίδιος έχει βρεθεί πολλές φορές ως υπερασπιστής αυτών των δικαιωμάτων και επανέλαβε τη θέση του κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί ή να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά του ο κ.Βαρδάκης επεσήμανε ότι ο δήμαρχος είναι γνώστης των προβλημάτων.

«Είχαμε, συνέχισε ο πρόεδρος του ΕΚΗ, και πιστεύουμε ότι θα έχουμε, εφόσον εκλεγεί, μια στενότερη συνεργασία, γιατί το εργατικό κίνημα χρειάζεται τη βοήθεια, τη στήριξη και την τοπική αυτοδιοίκηση δίπλα του»

Γ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Όπως είπε στον κ. Βαρδάκη, ο Δήμος Ηρακλείου ήταν και παραμένει πάντα μπροστά στους αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, ως Δημοτική Αρχή έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με έργα και δράσεις ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε, συμβάλλουμε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης ως εξής:

 Με τα μεγάλα και μικρά έργα που θα εκτελεσθούν το επόμενο διάστημα.
 Με τις νέες δομές που θα λειτουργήσει ο Δήμος.
 Μέσω νέων προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων σε σταθερή βάση εργασίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης ευπαθών ομάδων.
 Με τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 Με τη δημιουργία στο Δήμο ειδικού γραφείου υποστήριξης ανέργων.
 Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κτλ).

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ο κ. Κουράκης, με συγκεκριμένο σχέδιο και ενέργειες, με έργα και υποδομές στην πόλη και την ύπαιθρο, ενισχύουμε την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και βοηθούμε ώστε δύο βασικοί παραγωγικοί τομείς να δώσουν νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook