Στην εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση της ΝΟ.ΔΕ. της Ν.Δ στα Χανιά παρουσία και των τριών βουλευτών του κόμματος, δόθηκε το μήνυμα της συστράτευσης εν\’ όψει Ευρωεκλογών αλλά και του δεύτερου γύρου των Περιφερειακών εκλογών.
Οι τρεις βουλευτές του κόμματος αποτιμώντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα και κάλεσαν τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να δώσουν ξανά τη μάχη ώστε να επιτευχθεί ακόμα και η νίκη για το συνδυασμό του Σεραφείμ Τσόκα την ερχόμενη Κυριακή.
Οι Ευρωεκλογές από την άλλη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η πίστη των Ελλήνων στην πρόοδο που έχει συντελεστεί και ζήτησαν επιδοκιμασία του έργου της κυβέρνησης προκειμένου αταλάντευτα να συνεχιστεί η πορεία που προδιαγράφεται ελπιδοφόρα για τη χώρα όπως χαρακτηριστικά είπαν.

\"\"

\"\"

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: \”Έχουμε μπροστά μας μια εκλογή της οποίας το βάρος θα έπρεπε να πέφτει στην επιλογή των άξιων των ικανοτέρων να μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με δεδομένο ότι ο θεσμός αυτός αποκτά μέρα με τη μέρα την δυνατότητα μεγαλυτέρων παρεμβάσεων στον προσδιορισμό και τον καθορισμό της πολιτικής της Ευρώπης, δυστυχώς έχει μετατραπεί στη χώρα μας σε μια εκλογική διαδικασία η οποία είναι καταλυτική για τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις. 
Από την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα ότι ψηφίζουμε στις 25 φεύγουν στις 26 καταλαβαίνετε ότι αποκτά πλέον μια διαφορετική σημασία αυτή η εκλογική διαδικασία. Η σημασία της είναι πάρα πολύ μεγάλη  και διακυβεύονται πάρα πολλά πράγματα διότι εκτός του ότι η Ελληνική κοινωνία δε θέλει αυτή τη στιγμή εκλογές η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται ο τόπος εκλογές και από την ώρα που δε χρειάζεται ο τόπος εκλογές διότι δεν θα είναι ωφέλιμες γι\’ αυτόν, θα πρέπει να υπάρξει ένα αποτέλεσμα το οποίο δε θα δώσει τη δυνατότητα σε κανένα να ζητάει από την επομένη των Ευρωεκλογών, Εθνικές εκλογές. 
Το διακύβευμα είναι πάρα πολύ μεγάλο, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή που η χώρα έχει μπει σε μια πορεία η οποία θα της επιτρέψει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να ξαναβρεί το βηματισμό της, δεν μπορεί να έχουμε τέτοιου είδους διακυβεύματα. 
Για τις Δημοτικές εκλογές:  \”Όταν λέω ότι είμαι αμέτοχος και δεν παίρνω το μέρος ούτε του ενός ούτε του άλλου εκ ων δύο υποψηφίων το εννοώ. και θα παρακαλέσω πάρα πολύ τους καλοθελητές οι οποίοι ερμηνεύουν ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο πίνω τον καφέ μου, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο οδηγώ το αυτοκίνητό μου, να σταματήσουν να ασχολούνται με μένα, είμαι αμέτοχος με κεφαλαία γράμματα\”.

\"\"

Μανούσος Βολουδάκης: Στη μάχη των ευρωεκλογών κρίνεται αν οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός θα πάνε χαμένες ή όχι. Γιατί αν στη μάχη αυτή κυριαρχήσει η χαλαρότητα ή οι συναισθηματικές αντιδράσεις, η χώρα θα ξαναμπεί σε φάση αστάθειας, σαν αυτή που έζησε λίγο πριν τις εκλογές του 2012. Ο ελληνικός λαός περνά ακόμα δύσκολα. 
Αποφύγαμε όμως τα χειρότερα, αποφύγαμε να γίνουμε Αργεντινή ή Βενεζουέλα, και αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης. Δεν είναι δυνατόν τώρα, προς το τέλος του δρόμου να πάμε πίσω. Γιατί πίσω θέλουν να μας πάνε οι ακραίες φωνές του λαϊκισμού. Στην Κρήτη της φιλελεύθερης παράδοσης, οι φωνές αυτές είναι ξένες. Είτε πρόκειται για τις φωνές της άκρας αριστεράς, είτε της άκρας δεξιάς. Η δική μας απάντηση είναι η σοβαρή δουλειά για το νοικοκύρεμα του κράτους, μέσα στην Ευρώπη, με εθνική συνείδηση, με δημοκρατία και πίστη στις παραγωγικές δυνάμεις του Έλληνα, μακριά από τον αποτυχημένο κρατισμό του παρελθόντος\”. 
Για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: Στήριξα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών το συνδυασμό του Άρη Παπαδογιάννη, ο οποίος με μια ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική πρόταση, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, πέτυχε ένα καλό αποτέλεσμα. Πέτυχε να αφήσει πίσω του τον καθαρά κομματικό συνδυασμό που είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να καταφέρει να μπει στο δεύτερο γύρο. Με αυτό δεδομένο, οι Χανιώτες πιστεύω ότι πρέπει με αυτοδιοικητικά κριτήρια, κατά συνείδηση, να αποφασίσουν την επόμενη Κυριακή.
  
Άκουσα το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά να επιχειρεί να ποδηγετήσει τους Χανιώτες στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, με την άσχετη και παραπλανητική φιλολογία περί το μνημόνιο. Οι δυνάμεις της λαϊκίστικης αντιπολίτευσης δείχνουν έτσι ότι τα τοπικά ζητήματα για αυτούς είναι δευτερεύοντα, αλλά και ότι υποτιμούν τη δυνατότητα των Χανιωτών να αποφασίσουν ανεπηρέαστοι για τα τοπικά τους πράγματα, έστω στο δεύτερο γύρο. Η εποχή του μνημονίου τελειώνει, και κάποιοι που έχτισαν όλη τους την πολιτική παρουσία πάνω σε αυτό φαίνεται ότι ανησυχούν ότι θα χάσουν το ρόλο τους. 
Προφανώς δεν πήραν το μήνυμα των Περιφερειακών εκλογών. Οι συνδυασμοί οι υποστηριζόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στο δεύτερο γύρο σε 4 μόνο από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με ποσοστά κάτω από τη δύναμή του των τελευταίων εθνικών εκλογών. Στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος στις εθνικές εκλογές, ο συνδυασμός που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε τρίτος, 8 μονάδες πίσω από το συνδυασμό του Σεραφείμ Τσόκα που στηρίξαμε εμείς.

Ο συνδυασμός αυτός αντιπαρατίθεται τώρα με το συνδυασμό της σημερινής Περιφερειακής αρχής, σε μια συγκεκριμένη βάση, με πρόταση για την αντιμετώπιση των πολλών αστοχιών που διαπιστώθηκαν κατά τη θητεία της παρούσας περιφερειακής αρχής. Το αποτέλεσμα όπως και την περασμένη Κυριακή, θα δικαιώσει την προσπάθεια. Κανείς από όσους συμμετείχαν στον αγώνα του πρώτου γύρου, δεν πρέπει να λείψει τώρα\”. 

\"\"

Κυριάκος Βιρβιδάκης: \”Συζητώντας για τις εκλογές σχεδιάζουμε το μέλλον και λέω σχεδιάζουμε το μέλλον διότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου έδειξε την ωριμότητα του Ελληνικού λαού. Είχα τονίσει στη δήλωσή μου κατά την ψηφοφορία ότι έχω εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό και στο αποτέλεσμα το οποίο θα φέρει. Το αποτέλεσμα δείχνει και επιτρέψτε μου να ξέρω την αυτοδιοίκηση πολύ καλά, επιτρέψτε μου να ξέρω προσωπικά σχεδόν όλους τους Δημάρχους και τους 325, αλλά και πολλούς από τους αντιπάλους που κατεβήκανε.

Εκτιμώ λοιπόν ότι την Κυριακή κέρδισε η αυτοδιοίκηση και ότι την επόμενη Κυριακή θα κερδίσει η σταθερότητα και η ενότητα του Ελληνικού λαού, διότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Θα πρέπει να επενδυθούν στο μέλλον των παιδιών μας\”. 

Για το Δήμο Χανίων: \”Έχω εμπιστοσύνη στην ωριμότητα του Χανιώτικου λαού, ο Χανιώτικος λαός δεν καθοδηγείται, δεν επηρεάζεται αποφασίζει και κρίνει το καλύτερο για το μέλλον\”.
Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Μανώλης Σταματάκης ο οποίος έδωσε το έναυσμα για συσπείρωση και νίκη στην αναμέτρηση της Κυριακής στην Περιφέρεια Κρήτης.

\"\"

Εντός και εκτός αιθούσης υπήρχε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια για την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της Νομαρχιακής της Ν.Δ στα Χανιά και πολλά χρόνια στελέχους του κόμματος, Ευάγγελου Βασιλάκη.

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook