Ανακοίνωση απέστειλε ο συνδυασμός \”Χανιά – Μαζί για το δήμο μας\” με την οποία κάνει λόγο για \”κρυφή ατζέντα\” του ανθυποψηφίου Τάσου Βάμβουκα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

\”Μόλις προχθές – την Τετάρτη 21/5/2014 – ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας έδωσε στη δημοσιότητα – μέσω του γραφείου τύπου του συνδυασμού του – το βασικό πλαίσιο προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού του για την επόμενη μέρα στο Δήμο Χανίων το οποίο και έθεσε υπ’ όψιν των επικεφαλής των συνδυασμών που δεν μετέχουν στο δεύτερο γύρο.

Σε αυτό αναφέρεται επί λέξει ότι «βασικό ρόλο για την επιτυχία του έργου της δημοτικής αρχής παίζει η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, για την καλλίτερη αξιοποίηση του σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο δήμος μας…».

Επίσης στη χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση (debate) που έγινε μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Βάμβουκας επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των δομών του Δήμου, δίχως ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις προτάσεις του και το τι αυτό συνεπάγεται.

Ανατρέχοντας στο πρόγραμμα του συνδυασμού του κ. Βάμβουκα – που αναρτήθηκε μόνο στο διαδίκτυο μόλις την περασμένη Τρίτη, μετά την α’ Κυριακή των εκλογών – διαπιστώνουμε ότι σε αυτό ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ οποιαδήποτε αναφορά ή πρόταση για την οργανωτική, διοικητική και οικονομική λειτουργία ή αναδιοργάνωση του Δήμου.

Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογες απορίες για το δήθεν «σχέδιο» που έχει η παράταξη του κ. Βάμβουκα για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Χανίων ενώ ταυτόχρονα προκαλεί και προβληματισμό στο σύνολο των εργαζομένων, οι οποίοι βλέπουν πως ο κ. Βάμβουκας πορεύεται προς την κρίσιμη επαναληπτική Κυριακή των δημοτικών εκλογών, με κενόλογες εξαγγελίες και με «κρυφή ατζέντα» για κρίσιμους τομείς όπως αυτούς της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του Δήμου Χανίων.

Καλούμε τον κ. Βάμβουκα και την παράταξη του να δώσουν άμεσα στο φως της δημοσιότητας το πραγματικό «σχέδιο» τους για την διοικητική και οργανωτική αναδιοργάνωση του Δήμου, ξεκαθαρίζοντας δημόσια αν αυτό περιλαμβάνει καταργήσεις ή συγχωνεύσεις υπηρεσιών καθώς και αν ισχύουν τα όσα ακούγονται σε διαδρόμους υπηρεσιών – το τελευταίο διάστημα – για «τάξιμο»» θέσεων προϊσταμένων σε υπαλλήλους του Δήμου και των νομικών προσώπων αυτού, από ανθρώπους της παράταξης του, αγνοώντας προφανώς τις αντικειμενικές διαδικασίες αξιολόγησης για τις θέσεις των προϊσταμένων που έχουν λάβει χώρα στο Δήμο – και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Δήμου Χανίων – μέσω του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook