Το Vespa Trophy ξεκίνησε το 2007 στο San Marino σε συνέχεια των Eurovespa, που από το 1954 ως το 2006 αποτελούσαν την ετήσια συγκέντρωση των φίλων του θρύλου των δύο τροχών. 

Έκτοτε, διευρύνοντας την εμβέλειά του από Ιταλική σε διεθνή, διοργανώνεται ανελλιπώς με διοργανώτρια μια διαφορετική πόλη της Ευρώπης. Συνεχίζεται φέτος για 8η συνεχή χρονιά με την «εκκίνηση» να δίνεται στις 26 Μαΐου με συμμετοχή Vespa clubs απ’ όλο τον κόσμο και στόχο την συλλογή «πόντων» για την ανάδειξη του νικητή.

Το tourist trophy των απανταχού φίλων της Vespa διοργανώνεται με συμμετοχή των επίσημων Vespa Club και αποστολή να τερματίσουν έχοντας επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερα Piaggio Check Points (καταστήματα αντιπροσώπων που συμμετέχουν στη διοργάνωση) και με τη μεγαλύτερη παρέα από Vespa. 

Η συλλογή των σφραγίδων από τα Piaggio Check Points ξεκινά στις 26/5 και τελικός προορισμός είναι η Μάντοβα της Ιταλίας, στα πλαίσια του Vespa World Days 2014, όπου από 12 ως 15 Ιουνίου θα ανακηρυχτεί ο νικητής, το Vespa Club με το υψηλότερο σκορ.

Η συμμετοχή στο Vespa Trophy είναι δωρεάν και η διαδικασία απλή: εγγραφή στο www.vespatrophy.com, κατέβασμα του Travel Book και ακολουθεί το ταξίδι. Στην ιστοσελίδα παρέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες ενώ περιγράφεται αναλυτικά ο κανονισμός.

Στον διαγωνισμό μετράει και το πλήθος των συμμετοχών από κάθε χώρα. Θα κερδίσει το Vespa Club με τις περισσότερες συμμετοχές που θα επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερα Piaggio Check Points σε περισσότερες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή, τις διαδρομές, τη διαμονή και το πρόγραμμα εκδηλώσεων της διοργάνωσης Vespa World Days 2014 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα www.vespaworlddays2014.it.

\"\"

\"\"

\"\"
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook