Περίπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αναμένεται να είναι σε θέση να «πανηγυρίσουν» οι νικητές των επαναληπτικών εκλογών στην Περιφέρεια και στους Δήμους της Κρήτης, καθώς εκτιμάται πως θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταγραφή των αποτελεσμάτων.
Και αυτό, γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει εντολές για προτεραιότητα στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου προς τους δικαστικούς και τις εφορευτικές επιτροπές:
Στα 6/10 των εκλογικών τμημάτων θα ανοίξουν πρώτα οι κάλπες των Ευρωεκλογών και θα γίνει καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των κομμάτων.
Στα 2/10 των εκλογικών τμημάτων θα ανοίξουν πρώτα οι κάλπες των Δημοτικών εκλογών και στα υπόλοιπα 2/10 θα γίνει πρώτα η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων για τις Περιφερειακές εκλογές.
Στην πράξη αυτό σημαίνει πως τα πρώτα αποτελέσματα που θα «δείχνουν» μιαν εικόνα από τις επαναληπτικές εκλογές σε Δήμους και Περιφέρεια, δηλαδή σχεδόν το 20% των αποτελεσμάτων, αναμένεται να καταγραφεί στις Αντιπεριφέρειες της Κρήτης, περίπου στις 11 το βράδυ η λίγο μετά.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται online όπως και την προηγούμενη Κυριακή απο το Flashnews.gr στην ειδική σελίδα εδώ 

Επιπλέον όσοι ενδιαφέρονται για τους σταυρούς των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, δεν πρόκειται να ξενυχτίσουν, καθώς η καταχώρηση της σταυροδοσίας θα γίνει απο Δευτέρα ή Τρίτη.

Δείτε την εγκύκλιο του Υπ.Εσωτερικών με τις οδηγίες

«Η εξαγωγή των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, από τις εφορευτικές επιτροπές ενεργείται ως εξής:

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, και 0 θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επομένως, σε όλα τα εκλογικά τμήματα με αριθμό 1, 3, 5,7, 9, και 0 θα ανοίγεται πρώτα η κάλπη που περιέχει τα ψηφοδέλτια των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ οι άλλες κάλπες, με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών αντίστοιχα θα παραμείνουν σφραγισμένες, με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης και ανακοίνωσης στον Αντιπεριφερειάρχη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Στη συνέχεια η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται διαδοχικά για τους συνδυασμούς των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 2 και 6, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών. 

Επομένως, σε όλα τα εκλογικά τμήματα με αριθμό 2 και 6 θα ανοίγεται πρώτα η κάλπη που περιέχει τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών, ενώ
οι άλλες κάλπες, με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντίστοιχα, θα
παραμείνουν σφραγισμένες, με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης και ανακοίνωσης στον Αντιπεριφερειάρχη των
αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας υπέρ των συνδυασμών για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών. 
Στη συνέχεια η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται διαδοχικά για τους συνδυασμούς των δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .

Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που η αρίθμησή τους λήγει σε 4 και 8, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών.

Επομένως, σε όλα τα εκλογικά τμήματα με αριθμό 4 και 8 θα ανοίγεται πρώτα η κάλπη που περιέχει τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών ενώ οι άλλες
κάλπες, με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντίστοιχα, θα παραμείνουν
σφραγισμένες, με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης και ανακοίνωσης στον Αντιπεριφερειάρχη των αποτελεσμάτων
της ψηφοφορίας υπέρ των συνδυασμών για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών.  
Στη συνέχεια η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται διαδοχικά για τους συνδυασμούς των περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook