Ακούω από κάποιους φίλους μια άποψη που θεωρώ εντελώς λάθος. Λένε : «Στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα ψηφίσω Ν.Δ. γιατί καταλαβαίνω ότι είναι η μόνη παράταξη που διασφαλίζει τη σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα. Στις ευρωεκλογές, θα ψηφίσω κάτι άλλο, γιατί θέλω να δώσω ένα μήνυμα δυσαρέσκειας».
Ο συλλογισμός αυτός δε στέκει. Και δε στέκει, διότι απλούστατα για να διασφαλίσει η Ν.Δ. τη σταθερότητα που ζητά η πλειοψηφία των πολιτών, απαιτείται να έχει και ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές!
Αν επικρατήσει στην κεντροδεξιά η λογική του «άλλο ψηφίζω στις ευρωεκλογές και άλλο στις εθνικές», το μικρό προβάδισμα που είχε τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις μπορεί να διευρυνθεί και να δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας, πάνω στην ώρα που φαίνονται τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης!
Όσον αφορά το περίφημο «μήνυμα δυσαρέσκειας», πιστεύει κανείς αλήθεια ότι η Ν.Δ. δεν έχει ήδη λάβει το μήνυμα του μεγάλου κόστους της πολιτικής που ακολουθήθηκε, του μεγάλου κόστους του νοικοκυρέματος ; 
Καμμιά πολιτική παράταξη δεν επιδιώκει να ασκεί πολιτική που δυσαρεστεί μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Υπήρχε όμως άλλος δρόμος ; Άκουσε κανείς άλλη σοβαρή πρόταση; 
 Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κλήθηκε να διαχειρισθεί μια κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μνημόνιο, και από τα σωρευμένα λάθη δεκαετιών. Και το έκανε με στόχο την ασφαλέστερη και ταχύτερη έξοδο από τις συνθήκες του μνημονίου, με τρόπο που να απελευθερώσει στη συνέχεια τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. 
Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να ανακοπεί.
Στην κάλπη δεν ανοίγουμε συζήτηση. Στην κάλπη αποφασίζουμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Μανούσος Βολουδάκης

Βουλευτής Χανίων Ν.Δ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook