Δικάζονται 3 στις Γούρνες για παρακώληση συγκοινωνιών

Σε δίκη παραπέμπονται την Δευτέρα 23 Μάιου 3 κάτοικοι της περιοχής των Γουρνών για παρακώληση συγκοινωνιών που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2007, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για τους Δ. Σουλιωτάκη, Β.Αλεξάκη και Δ.Βρυσάλη και η κατηγορία έχει να κανει με το ολιγόωρο συμβολικό κλείσιμο της παλαιάς Εθνικής Οδού στις 9 Δεκεμβρίου 2007, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο χώρος της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών.

Να σημειωθεί ότι η δίκη γίνεται μια περίοδο όπου εκδηλώνονται νέες προσπάθειες εκποίησης του χώρου και της παράδοσής του σε ιδιώτες, όπου αναφέρουν σε σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσαν οι «Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον».

Όπως υπογραμμίζει το ίδιο κείμενο, «Οι Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών, διεκδικούν ο χώρος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στους τομείς της  Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Κοινής Ωφέλειας και της Αναψυχής και καταδικάζουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης, εκφοβισμού, καταστολής των αντιδράσεων και συμμόρφωσης όσων υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook