Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή της Λαμίας, έπειτα από άμεση κινητοποίηση και ευρείες αναζητήσεις ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, δύο άνδρες (αδέλφια μεταξύ τους), ηλικίας 32 και 30 ετών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για κλοπές μπρούτζινων ανθοδοχείων από έξι κοιμητήρια περιοχών της Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, την Πέμπτη οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο σε κοιμητήριο στην περιοχή του Αμουρίου Φθιώτιδας και αφού αφαίρεσαν, με τη χρήση βαριοπούλας, 41 μπρούτζινα ανθοδοχεία από 20 τάφους, τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικο, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία.

Άμεσα διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, του Τμήματος Ασφαλείας, Τροχαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, στο πλαίσιο των οποίων το ανωτέρω αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε περιοχή της Λαμίας και οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 41 μπρούτζινα ανθοδοχεία, τα οποία αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του κοιμητηρίου του Αμουρίου, καθώς και η βαριοπούλα που χρησιμοποίησαν για την αφαίρεσή τους.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι τα δύο αδέλφια, δρώντας από κοινού, είχαν προβεί το τελευταίο δεκαήμερο στη διάπραξη ακόμη πέντε κλοπών από κοιμητήρια διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα:

• τις απογευματινές ώρες της 15-05-2014, είχαν αφαιρέσει από το κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στην Ανθήλη 25 μπρούτζινα ανθοδοχεία

• το χρονικό διάστημα μεταξύ 14/21-05-2014 είχαν αποσπάσει από το κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής περίπου 45 μπρούτζινα ανθοδοχεία

• τις απογευματινές ώρες της 18-05-2014 είχαν αφαιρέσει από το κοιμητήριο του Νέου Κρικέλου 40 μπρούτζινα ανθοδοχεία

• τις απογευματινές ώρες της 17-05-2014 είχαν κλέψει από το κοιμητήριο της Αγίας Σωτηρίας στο Κόμμα Λαμίας περίπου 40 ανθοδοχεία, επίσης μπρούντζινα

• το χρονικό διάστημα μεταξύ 20/21-05-2014 είχαν αφαιρέσει από το κοιμητήριο του Αγίου Ηρωδίωνος στην Υπάτη περίπου 60 μπρούτζινα ανθοδοχεία.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κατασχέθηκαν επίσης το όχημα των δραστών και ένα ομοίωμα πιστολιού, με τη γεμιστήρα του, που βρέθηκε στο σπίτι του 30χρονου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Λαμίας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας της πόλης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook