Η αποζημίωση αφορά στους εφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους και εφορευτικές επιτροπές, ενώ ήδη 10 χιλιάδες έφοροι και δικ. αντιοπρόσωποι που κλήθηκαν να μεταβούν εκτός νομού, έχουν ήδη πληρωθεί τόσο για τις εκλογές όσο και για τα οδοιπορικά.
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος για να αποζημιωθεί είναι η εξής:
Απόψε το βράδυ και μετά το κλείσιμο των καλπών ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να συμπληρώσει δύο φόρμες στις οποίες θα αναγράφονται τα στοιχεία του και τα στοιχεία των γραμματέων του. Οι φόρμες αυτές στις οποίες θα συμπληρώνονται το όνομα, το επίθετο, ο ΑΦΜ, το τηλέφωνο και ο κωδικός αρμοδιότητας του δικ. αντιπροσώπου θα υπογράφονται και θα σφραγίζονται. Η μια φόρμα παραδίδεται απόψε στο Πρωτοδικείο και τη δεύτερη την κρατάει ο ίδιος.
Το δεύτερο βήμα είναι να συμπληρώσουν το Παράρτημα 1 που υπάρxει στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και αφορά στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Το αρχείο excel αφού συμπληρωθεί θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]. Τα στοιχεία που θα συμπληρωθούν θα ελεγχθούν και θα διασταυρωθούν με αυτά από τα Πρωτοδικεία.
Οι έφοροι, δικαστικοί αντιπρόσωποι και γραμματείς θα μπορούν από αύριο 26 Μαΐου να μπουν στη σχετική ιστοσελίδα στο Taxisnet με τους προσωπικούς τους κωδικούς, να συμπληρώσουν το IBAN του προσωπικού τους λογαριασμού στην αίτηση καταβολής αποζημίωσης και να υποβάλουν την αίτηση. Το αργότερο μέσα σε τρεις ημέρες θα πιστώνεται το σχετικό ποσό στους λογαριασμούς τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook