Στο «χορό» των Ρίχτερ συνεχίζουν να «χορεύουν» οι κάτοικοι της Λήμνου μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου.
Η αγωνία των κατοίκων είναι έντονη, στο φόβο ενός νέου μεγάλου μετασεισμού.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί με το μεγαλύτερο να δίνει δόνηση 5 βαθμών. Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται, καθώς το ρήγμα έχει ενεργοποιηθεί, και μάλιστα σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι ισχυροί μετασεισμοί θα συνεχιστούν για το επόμενο 48ωρο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν σεισμικές δονήσεις, με τελευταία εκείνη κοντά στην περιοχή Πλαταιές στις 06:51 που ήταν μεγέθους 1,5 Ρίχτερ και έγινε αισθητή και στην Αττική. 
Νωρίτερα στις 03:07 έγινε άλλος σεισμός κοντά στον κόλπο του Αγίου Όρους που ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ. 
Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση 11 ακατοίκητων σπιτιών, μικροζημιές σε 13 άλλα ακίνητα και σε 2 εκκλησίες, καθώς και μικρές ρωγμές σε 3 σχολεία τα οποία είναι και εκλογικά κέντρα.
Σε σχολείο της Μύρινας, που είναι εκλογικό κέντρο, δύο αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες και οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σε άλλες αίθουσες του σχολείου. 
Την ίδια ώρα δεκαπενταμελές κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΑΣΠ και του ΟΣΚ, μεταβαίνει στο νησί για τις επείγουσες αυτοψίες σχολικών μονάδων, αλλά και των δημόσιων και ιδιωτικών κτισμάτων. 
Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι μηχανικοί θα συνεργαστούν με τους τοπικούς συναδέλφους τους, που ήδη έχουν αρχίσει τις αυτοψίες. 
Ο Βασίλης Παπαζάχος είχε ενημερώσει με έγγραφο για σεισμό μέχρι και 7 Ρίχτερ στην περιοχή
Όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, είχε σταλεί στον Οργανισμό έγγραφο με εκτιμήσεις του καθηγητή Σεισμολογίας, Βασίλη Παπαζάχου, που προέβλεπε σεισμό ακόμη και 7 βαθμών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook