Την ιδιαίτερη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, για την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνει σε άρθρο της η Wall Street Journal. Οπως αναφέρει, το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα δείξει την υποστήριξη ή την αποδοκιμασία του κόσμου.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εκλογές είναι μία κρίσιμη δοκιμασία για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Επισημαίνει πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών μπορούν να καθορίσουν το πόσο περισσότερο χρόνο έχει η κυβέρνηση συνασπισμού στο τιμόνι της χώρας.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα καθορίσει κατά πόσον η Ελλάδα συνεχίσει με την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων ή θα βυθιστεί σε ανανεωμένη πολιτική αβεβαιότητα, επισημαίνει η WSJ. Αν και τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν την ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης, συμπληρώνει, θα είναι συμβολικά τόσο για τη Νέα Δημοκρατία και για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δείξουν αν οι ψηφοφόροι θα δώσουν την απρόθυμη υποστήριξη ή την σαρωτική αποδοκιμασία, σε κάποιο από τα μεγάλα κόμματα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook