Ξεκίνησε μετά τις 7 το απόγευμα, η διαδικασία της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από τις κάλπες, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται τα exit poll.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα δείχνουν μια εικόνα για το που θα καταλήξει η "εκλογική μπίλια", αναμένονται στις 11 περίπου το βράδυ, δηλαδή με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, που οι κάλπες ήταν δύο.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την πρώτη κατανομή των εδρών της Ευρωβουλής ανά πολιτική ομάδα, η οποία θα βασίζεται σε εκτιμήσεις και σε exit poll.

Μπορείτε να βλέπετε σε απευθείας μετάδοση στο Flashnews.gr, τα εκλογικά αποτελέσματα, στην σελίδα ekloges.flashnews.gr

Με συνέπεια και ακρίβεια το παγκρήτιο ειδησειογραφικό πόρταλ, "κάλυψε" τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ενώ χιλιάδες ήταν οι αναγνώστες που επέλεξαν το Flashnews.gr για την "εκλογική" ενημέρωσή τους.

Σε ετοιμότητα το Υπουργείο Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε για την εκλογική διαδικασία τα παρακάτω: «Από τις 7 το πρωί σε όλη τη χώρα οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς για πρώτη φορά ψηφίζουμε για τρεις διαφορετικές εκλογές. Παρόλα αυτά, όλα εξελίσσονται ομαλά. Χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς καθυστερήσεις. Κάποια συνήθη μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Να πούμε ότι και στα δύο νησιά, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο χθεσινός ισχυρός σεισμός και εκεί όλα εξελίσσονται κανονικά.

Στο υπουργείο Εσωτερικών βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Σήμερα οι πολίτες επιλέγουν τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Να μην επιτρέψουμε με την αποχή, να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό μας».