Λίγες μόνο ημέρες έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα που πραγματοποίησαν στα μέσα της εβδομάδας οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης, αναστέλλοντας την ισχύ του Συντάγματος και απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων, το «φως»της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο με «πρωταγωνίστρια» τη μέλλουσα βασίλισσα της χώρας και πρώην σερβιτόρα.

Η πριγκίπισσα Srirasmi απεικονίζεται να λικνίζεται υπό τους ρυθμούς της μουσικής του George Michael, φορώντας μόνο ένα στρινγκ και ταΐζοντας το σκυλάκι της, τον... Φου-Φου, τούρτα γενεθλίων!

Το εν λόγω βίντεο τραβήχτηκε στο Μεγάλο Παλάτι στη Μπανγκόκ, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται ο σύζυγός της και γιος του βασιλιά της χώρας, πρίγκιπας Maha Vajiralongkorn.

Παρά την απαγόρευση, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή, πορεία στην Μπανγκόκ για να διαμαρτυρηθούν για το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Έπειτα από συμπλοκή με στρατιώτες σε μια εμπορική συνοικία της πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές άρχισαν την πορεία τους υπό τις επιδοκιμασίες των περαστικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, οι στρατιώτες, οι οποίοι είχαν σταλεί για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, συνέλαβαν τρεις στη διάρκεια της συμπλοκής, ενώ τραυμάτισαν έναν άντρα στο κεφάλι.