Τη θέση πως «δεν στοιχειοθετείται η εικόνα της ανατροπής που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, λίγη ώρα μετά το πρώτο exit poll για τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν ικανοποίηση, όμως τα στελέχη του κόμματος είναι συγκρατημένα και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να προβούν σε σχόλια πριν αποσαφηνιστεί το σκηνικό από τα επίσημα αποτελέσματα που θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Οι ευρωεκλογές παραδοσιακά είναι μια χαλαρή ψήφος, μια ψήφος διαμαρτυρίας, που είθισται να ενισχύεται η αντιπολίτευση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε πως «δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας».

Δημιουργούνται νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, λένε στην Κουμουνδούρου

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά», καθώς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ένα αριστερό κόμμα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Το exit poll για τις ευρωεκλογές

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι, ανεξάρτητα από την τελική διαφορά, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να μείνουν χαμηλά οι τόνοι, ώστε να υπάρξουν υπεύθυνες τοποθετήσεις με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Π. Λαφαζάνης: Νέοι δρόμοι, υπό προϋποθέσεις

Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, πάμε σε μια άλλη πολιτική μέρα, ελπιδοφόρα για τον λαό, δήλωσε στον Alpha και o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

To exit poll για την περιφέρεια Αττικής

Όπως είπε, το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να ανοίξει υπό προϋποθέσεις καινούργιους δρόμους για την Ελλάδα.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook