Τελευταία ενημέρωση: 23.09

Σταύρος Αρναουτάκης

Με σαφές ενωτικό μήνυμα, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στις δηλώσεις του απόψε μετά το "καθαρό" και μη αναστρέψιμο προβάδισμά του έναντι του ανθυποψηφίου του, Σεραφείμ Τσόκα.

"Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι ο Κρητικός λαός, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και ενώνουμε δυνάμεις, και αυτό θα κάνουμε και τα επόμενα πέντε χρόνια. Μαζί με όλες τις παρατάξεις, μαζί με όλους τους πολίτες της Κρήτης για την ανάπτυξη του νησιού, για το συγκρητισμό, για την εξωστρέφεια της Κρήτης.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία για την ανάπτυξη της Κρήτης, για την αύξηση της απασχόλησης. Ευχαριστώ όλες τις παρατάξεις για τον αγώνα που δώσαμε όλο αυτό το διάστημα. Να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο μας, όλους τους συνεργάτες που δώσανε μια δύσκολη μάχη το τελευταίο τρίμηνο.

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν για την επόμενη πενταετία στη Περιφέρεια Κρήτης.

Τι σηματοδοτεί η νέα θητεία;

Όλο το προεκλογικό αγώνα είχαμε μια υπεύθυνη στάση, πάνω στα προβλήματα της Κρήτης, υπηρετώντας την αλήθεια. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να δούμε πως ιεραρχούμε όλα τα μεγάλα θέματα του νησιού και πως διεκδικούμε από την κεντρική εξουσία. Η κεντρική εξουσία πρέπει να γνωρίζει ότι πρέπει να κάνει όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης. Εμείς ενωμένοι όλοι μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα δώσουμε τη μάχη για να πάρει η Κρήτη αυτά που δικαιούται. Είμαστε πέρα και πάνω από κόμματα, είμαστε η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ο καθένας έχει την ιδεολογία του που είναι σεβαστή, όμως πάνω από όλα ξέρουμε και ενώνουμε δυνάμεις.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσόκα για τα συγχαρητήρια που μας έδωσε από πολύ νωρίς.

Συγχαίρω τον κ. Λαμπρινό για τη νίκη του, εμείς από την πλευρά μας θα συνεργαστούμε με όλες τις δημοτικές αρχές της Κρήτης. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης υπήρξε ένας δήμαρχος που πρόσφερε πολλά στη πόλη."

Σεραφείμ Τσόκα


"“Θέλω να συγχαρώ τον κ. Αρναουτάκη για το αποτέλεσμα και να του ευχηθώ μια δημιουργική πενταετία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κρήτης που στάθηκαν δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό. Πάνω από όλα όμως επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο και στάθηκαν πραγματικά παλικάρια σε όλο αυτό το προεκλογικό αγώνα.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αυτή η προσπάθεια έχει και παρόν και μέλλον και ο συνδυασμός «Κρήτη Μπορούμε» θα αποτελέσει το φυτώριο για τα στελέχη τα οποία θα στελεχώσουν τα πολιτικό αύριο της Κρήτης.

Με αυτή την υπόσχεση και με την υπόσχεση ότι είμαι και θα είμαι εδώ, θα είμαι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, σε μια δημιουργική αντιπολίτευση όπου θα επικροτούμε τα θετικά, αλλά θα βρισκόμαστε απέναντι στα αρνητικά, σας δίνω ραντεβού λοιπόν για το ξεκίνημα από το Σεπτέμβρη για το καλό της Κρήτης.

Πάνω από όλα μας ενώνει αυτό, το συμφέρον της Κρήτης”.