Στο 43,11% ανήλθε το ποσοστό συμμετοχής των Ευρωπαίων στις ευρωεκλογές, όπως ανακοινώθηκε από τις Βρυξέλλες. Σε λίγη ώρα η πρώτη προβολή των θέσεων που καταλαμβάνουν οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βασισμένη σε δημοσκοπήσεις και στα αρχικά αποτελέσματα των πρώτων ευρωεκλογών μετά το σοκ της οικονομικής κρίσης.

Στις περισσότερες χώρες η ψηφοφορία έχει πλέον «κλείσει», και η αυλαία των ευρωεκλογών πέφτει επίσημα στις 12.00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) με το κλείσιμο της ιταλικής κάλπης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνολική δύναμη σε έδρες που θα καταλάβουν αντιευρωπαϊκά κόμματα που βρίσκονται σε τάση ενίσχυσης.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ευρωσκεπτικιστικά και ακροδεξιά κόμματα μπορεί να αποσπάσουν το ένα τέταρτο των εδρών, αλλά τουλάχιστον το 70% των εδρών θα παραμείνει στις τέσσερις μεγάλες πολιτικές ομάδες: ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι.

Παρακολουθήστε από τις 21:30 (ώρα Ελλάδας) ζωντανή κάλυψη των πολιτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη στην ειδική εκπομπή του EuroparlTV.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook