Την εκλογική καθίζηση της ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη με το 1,2% που φαίνεται να συγκεντρώνει αποτελεί την αρνητική έκπληξη της εκλογικής αναμέτρησης.

Ξεπερνώντας ακόμη και τα χειρότερα προγνωστικά, η ΔΗΜΑΡ βρέθηκε μακριά από όλους τους στόχους που είχε θέσει σε αυτές τις εκλογές και μπαίνει σε φάση έντονης εσωτερικής αντιπαράθεσης, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι αντιθέσεις που έφερε η απόφαση του κ. Κουβέλη να αποχωρήσει πριν από ένδεκα μήνες από την τρικομματική κυβέρνηση.

Οι «μεταγραφές» στελεχών του ΠΑΣΟΚ που επεχείρησε όχι μόνον δεν την ευνόησαν, αλλά φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα ότι την έπληξε βαρύτατα, ενώ ακόμη και στελέχη του κόμματος καταμαρτυρούν ευθύνες στην ηγεσία για την εντύπωση που έδωσε περί συμπόρευσης με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Γενική, πάντως, είναι η εκτίμηση πολιτικών αναλυτών ότι η ΔΗΜΑΡ πληρώνει βαρύτατο τίμημα για τις συνεχείς παλινωδίες της ηγεσίας της, ενώ δεν αποκλείεται τις προσεχείς μέρες και ώρες να υπάρξουν εξελίξεις, αφού το κλίμα στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι βαρύ.

Κεραυνοί από τον Λυκούδη

Κεραυνούς κατά της ηγεσίας εξαπέλυσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης. «Να αναγνωρίσουμε με γενναιότητα ότι απέτυχαν παταγωδώς οι επιλογές του τελευταίου χρόνου», δήλωσε. Έχουμε σαράντα χρόνια να δούμε μια τέτοια υποχώρηση της ανανεωτικής Αριστεράς», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος είχε διαφωνήσει τόσο με την αποχώρηση από την κυβέρνηση όσο και από την άρνηση του κ. Κουβέλη να προχωρήσει σε ευρύτερες συνεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, επανήλθε στο ζήτημα αυτό, τονίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε ότι μπρούμε για να ανασυγκροτηθεί η μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook