Ο \”αντάρτης\” της Μέρκελ με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα \”Eναλλακτική για την Γερμανία\” και ο νεοναζιστής που εκπροσωπεί το ρατσιστικό μόρφωμα \”NPD\” είναι οι δύο μεγάλες εκπλήξεις της ευρωκάλπης στη Γερμανία που ετοιμάζονται να διαβούν το κατώφλι του ευρωκοινοβουλίου.
Τα δύο κόμματα έχουν πολλά κοινά: Μισούν την Ευρώπη, θεωρούνται \”κόκκινο πανί\” για την \”σιδηρά κυρία\” της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ αν και δεν εκπροσωπούνται στην Μπούντεσταγκ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ευρωκοινοβούλιο για να εξουδετερώσουν το \”τέρας των Βρυξελλών\”.
Ο Μπερντ Λούκε , πρώην Χριστιανοδημοκράτης που αποχώρησε από το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ για να δημιουργήσει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα \”Εναλλακτική για τη Γερμανία\” (AfD) κατέλαβε το 6,5% εξασφαλίζοντας έξι έδρες στο ευρωπαικό κοινοβούλιο. Ήδη, ο πρόεδρος του AfD σε συνεντεύξεις του μίλησε για τη γέννηση ενός νέου λαικού κόμματος στη ΓεΡμανία.
Την ίδια ώρα, ο Ούτο Φόιγκτ, ο 62χρονος επικεφαλής του γερμανικής \”Χρυσής Αυγής\” ετοιμάζεται να καθίσει στα έδρανα του νέου ευρωκοινοβουλίου. Αρχηγός του κόμματος από το 1996, ο Φόιγκτ θα εκπροσωπήσει το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD), το οποίο οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας περιγράφουν ως «ρατσιστικό», «αντισημιτικό» και εμφορούμενο από μια τάση «αναθεωρητισμού» της Ιστορίας. Το κόμμα του Φόιγκτ βάζει στην καρδιά του προεκλογικού του προγράμματος το αίτημα να σταματήσει η μαζική μετανάστευση.
Η κατάργηση μιας πρόνοιας της νομοθεσίας στη Γερμανία η οποία προέβλεπε πως μόνο κόμματα τα οποία συγκεντρώνουν το 3% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο μπορούν να καταλάβουν έδρες στην ευρωβουλή άνοιξε την πόρτα ώστε το NPD, το οποίο διεξήγαγε εκστρατεία με συνθήματα όπως «χρήματα για τη γιαγιά αντί για τους Ρομά» και «η βάρκα είναι γεμάτη», να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή.«Λέμε ότι η Ευρώπη είναι η ήπειρος των λευκών ανθρώπων και πρέπει να παραμείνει έτσι», δήλωσε ο Ούντο Φόιγκτ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του NPD. «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι ακόμη και σε 50 χρόνια ένας Ιταλός, ένας Γάλλος, ένας Άγγλος, ένας Ιρλανδός και ένας Γερμανός θα είναι ακόμη αναγνωρίσιμοι και δεν θα μπορεί να τους μπερδέψει κανείς με Γκανέζους ή Κινέζους», συνέχισε ο 62χρονος Φόιγκτ μιλώντας στο γραφείο του, το οποίο είναι γεμάτο με γερμανικές σημαίες και κομματικά σύμβολα, στην έδρα του NPD στο Βερολίνο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook