Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε σήμερα να ληφθούν μέτρα για να \”επιταχυνθεί η ανάκαμψη\” στην ευρωζώνη, η οποία είναι ακόμη πολύ ασθενική για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, και να διευθετηθεί το πρόβλημα του χρέους.

\”Έχουμε ανάγκη από μια πιο ισχυρή ανάπτυξη και πρέπει να λάβουμε μερικά μέτρα για να τονώσουμε την ανάπτυξη\”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ για τη νομισματική πολιτική που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη Σίντρα, κοντά στη Λισαβόνα.
\”Η εμπιστοσύνη επέστρεψε στη ζώνη του ευρώ και η ανάπτυξη ξανάρθε σε σχεδόν όλες τις χώρες. Όμως έχουμε ανάγκη από μια πιο ισχυρή ανάπτυξη για να ανακτήσουμε θέσεις εργασίας\”, εκτιμά ο Ντάισελμπλουμ.
\”Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι μ\’ ένα σημαντικό χρέος των νοικοκυριών και των κυβερνήσεων. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης\”, πρόσθεσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη προσεχή δράση της ΕΚΤ με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη, αρκέσθηκε να δηλώσει πως πιστεύει \”σταθερά στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ\”.
Σχετικά με την Πορτογαλία, η χώρα \”πηγαίνει καλύτερα απ\’ ό,τι προβλεπόταν, η ανάπτυξη επιστρέφει, η ανεργία αρχίζει να μειώνεται, αλλά η ανάπτυξη πρέπει να γίνει ισχυρότερη\”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook