​Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι Έλληνες φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης καθώς κατάφεραν να νικήσουν τους εκπροσώπους από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο, ανάμεσα στα οποία ήταν και το πολυδιαφημισμένο Χάρβαρντ.

Η Περσεφόνη Βερνάδου, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο Παναγιώτης Κυριακού και η Αννα Βεντουράτου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Moot Court Competition, που έγινε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη.

Η νίκη των τεσσάρων φοιτητών αποτελεί περίτρανη απόδειξη του σημαντικού, «αθέατου» έργου που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια, αποτέλεσμα συνέπειας και μόχθου, «αντίπαλον δέος» στις πρακτικές ισχνών μειοψηφιών στα ελληνικά ΑΕΙ.

Στον διαγωνισμό μετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η ομάδα της Νομικής Αθηνών, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης, βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα πανεπιστήμια, όπως τα Harvard, Georgetown University, Hong Kong University, University of Geneva, Katholieke Universiteit Leuven, University of Barcelona, West Bengal National University of Juridical Sciences (Ινδία), University of International Business and Economics (Κίνα). Στην προκριματική φάση απέκλεισε τις ομάδες των American University Washington και Rhodes University (Ν. Αφρική), στα προημιτελικά την ομάδα του Παν. του Hong Kong, στον ημιτελικό εκείνη του Πανεπιστημίου του Amsterdam.

Οι φοιτητές έλαβαν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου που διοργανώνει ετησίως το World Trade Institute στη Βέρνη, ενώ είχαν ακόμη και προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook