Εκπνέει την Παρασκευή 30 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή του εντύπου Ε9 για το οικονομικό έτος 2014, στο οποίο θα υπολογιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να δοθεί παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Υποχρέωση να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων έχουν όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2013, ήτοι όσοι πούλησαν ή αγόρασαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν ακίνητα με δωρεές ή γονικές παροχές, κληρονόμησαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία ακινήτων ή είχαν μεταβολές στα ποσοστά συνιδιοκτησίας.

Ακόμη, το Ε9 θα υποβάλουν και όσοι διαθέτουν ακίνητα με κλειστούς υπόγειους κοινόχρηστους χώρους αποθηκών ή θέσεις στάθμευσης, αλλά και όλοι όσοι έχουν ακίνητα που έχουν «τακτοποιηθεί» ή νομιμοποιηθεί, ή ημιυπαίθριους χώρους, σε περίπτωση που δεν έχουν αναγραφεί σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9.

Τέλος, το εν λόγω έντυπο καλούνται να υποβάλουν και όσοι είχαν μεταβολή στην οικογενειακή τους κατάσταση (γάμος, διαζύγιο, παιδί που δεν είναι πλέον προστατευόμενο μέλος και θα υποβάλει δική του δήλωση και Ε9, θάνατος του υπόχρεου, οπότε για λογαριασμό του θα υποβάλουν οι κληρονόμοι κ.λπ.).

toxwni.gr