Με αφορμή το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, ο βουλευτής ΝΔ, Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες εμπιστεύτηκαν σε νέα πρόσωπα με διάθεση προσφοράς και όχι κομματικής αναφοράς τη διαχείριση των δημοτικών και περιφερειακών τους θεμάτων. Η μεγάλη ανατροπή του Βασίλη Λαμπρίνου στο Δήμο Ηρακλείου είναι μια τέτοια περίπτωση. Όπως στο Δήμο μας, έτσι και σε άλλους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, οι πολίτες ψήφισαν αυτοδιοικητικά παρουσιάζοντας δείγματα πολιτικής χειραφέτησης. Πρόκειται για υγιές φαινόμενο στη Δημοκρατία μας που ενισχύει την ποιότητα της.

Με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές οι πολίτες αναγνώρισαν την πολιτική σταθερότητα ως απαράβατο όρο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αρνούμενοι να ενστερνιστούν επιλογές πολιτικής ανατροπής επέδειξαν δείγματα υψίστης πολιτικής ωριμότητας.

Από την άλλη, η πολυμορφία των επιλογών τους δεν ανέδειξε μόνο την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, αλλά το κυριότερο, πως οι λύσεις τους προϋποθέτουν ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις.

Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον, η ΝΔ είναι το κόμμα που πρώτο υιοθέτησε τη λογική των πολιτικών συνεργασιών για τη διαμόρφωση ασφαλούς και αξιόπιστης πρότασης διακυβέρνησης. Συνεπώς και δεν μπορεί να αγνοήσει τώρα, ό,τι επιβάλλει η ιστορική συγκυρία και προτρέπει η ψήφος των πολιτών. Την ανάγκη δηλαδή, εθνικής συνεννόησης και ενότητας για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τη θεμελίωση ενός νέου παραγωγικού προτύπου που θα διασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη στις επόμενες γενιές.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook