Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, αποστέλλεται αύριο η δικογραφία, που συνέταξε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ηλεκτρονική αντιγραφή, μέσω SMS, που αποκαλύφθηκε στις 18 Μαΐου σε σχολείο του Γαλατσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέτασαν και τους 13 καθηγητές του φροντιστηρίου και βρήκαν ότι από τα κινητά τηλέφωνα τριών εξ’ αυτών έχουν σταλεί απαντήσεις θεμάτων, τόσο για το παραπάνω μάθημα, όσο και για τα Μαθηματικά, σε 18 συνολικά κινητά μαθητών του φροντιστηρίου.

Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι έστειλαν τα μηνύματα με τις απαντήσεις θεμάτων στους μαθητές τους, όπως κάνουν κάθε φορά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτοί ήταν μέσα στις αίθουσες, ή είχαν βγει έξω.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να δοθεί έγκριση για άρση απορρήτου στα κινητά όλων των μαθητών, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, το οποίο διατηρεί τρία παραρτήματα στην Αθήνα. Πάντως, οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που πήγαιναν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, είναι περίπου 100 άτομα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στη δικογραφία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν χαρακτηρίζει αδίκημα σε βάρος κανενός, κάτι που θα αποφασίσει ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία, που υπάρχουν.

zougla.gr