Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ.- www.canyon.gr) διοργανώνει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Αράδαινας.

Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς. Το φαράγγι της Αράδαινας βρίσκεται στις νότιες πλαγιές των Λευκών Ορέων και σε­ απόσταση 84 χλμ. από τα Χανιά και 19χλμ. από τη Χώρα Σφακίων στον οδικό άξονα Σφακιά-Ανώπολη- Άγιος Ιωάννης. ­­

\"\"

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Αράδαινα (υψόμ. 520μ.).( εδώ υπήρχε η αρχαία πόλης Αραδήν), αμέσως μετά τη μεταλλική γέφυρα ύψους 138 μέτρων που ενώνει τις δύο πλευρές του ομώνυμου φαραγγιού, γνωστή από το bungee jumping.

\"\"

Ακολουθούμε δεξιά μετά τη γέφυρα το παλαιό κατηφορικό λιθόστρωτο μονοπάτι που μας οδηγεί στη κοίτη του φαραγγιού που καταλήγει στο Λιβυκό πέλαγος.

\"\"

Το φαράγγι έχει μήκος 7 περίπου χιλιόμετρα. Η πορεία είναι μέτριας δυσκολίας και η διάρκεια της περίπου 2,5- 4 ώρες ανάλογα με την πεζοπορική εμπειρία.

Στην έξοδο του φαραγγιού, φτάνουμε στη μικρή απομονωμένη παραλία «Μάρμαρα», την καλύτερη αποζημίωση μετά την πεζοπορία.

\"\"

\"\"

Την παραλία προσεγγίζει καθημερινά μικρό ταχύπλοο σκάφος (ταξί) που μπορεί να σας μεταφέρει στο Λουτρό.

\"\"

Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας θα ξεκινήσουμε την πορεία μας για το Λουτρό ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι στα ανατολικά.

Μετά από 20 λεπτά θα περάσουμε από τον οικισμό Λύκος και λίγο αργότερα από τον οικισμό Φοίνικα (αρχαίο λιμάνι της Αράδαινας). Σε 1 ώρα περίπου θα φτάσουμε στο Λουτρό. Από εκεί θα πάρουμε το πλοίο για τη Χώρα Σφακίων.

Φορέστε κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία και φροντίστε για τροφή και νερό, μιας και το φαράγγι είναι τελείως ξερό.

Αναχώρηση από το Ηράκλειο: 7:00 το πρωί της Κυριακής (Αστόρια).
Επιστροφή στο Ηράκλειο: 21:00 το βράδυ.
Συνολικός χρόνος πορείας: 3,5 -5 ώρες
Το κόστος συμμετοχής: 25€ (22,5€ παιδικό )
(περιλαμβάνει τη μεταφορά με λεωφορείο από το Ηράκλειο ως την Αράδαινα και από τη Χώρα Σφακίων στο Ηράκλειο επίσης περιλαμβάνεται το εισιτήριο για το καραβάκι από το Λουτρό στη Χώρα Σφακίων)

Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση απαραίτητα μέχρι τη Παρασκευή 30 Μαίου 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook