Τον 28χρονο υποψήφιο του ΚΚΕ Βαγγέλη Σίμο επέλεξαν οι κάτοικοι της Πετρούπολης ως δήμαρχό τους για τα επόμενα πέντε χρόνια.



Μαζί με την 27χρονη Μαρία Κακαλή που εξελέγει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή στον Αη Στράτη είναι οι δύο νεότεροι δήμαρχοι που είχε ποτέ η Ελλάδα.



Ο 28χρονος, φιλόλογος, ο οποίος εξελέγη με ποσοστό 53,09%, δεν είναι άγνωστος στα κοινά της Πετρούπολης καθώς την προηγούμενη τετραετία είχε διατελέσει αντιδήμαρχος υπό τον απερχόμενο δήμαρχο Θωμά Κοτσαμπά. Ο τελευταίος είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το δήμο προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου.



Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδους ο κ. Σίμος είχε δεσμευθεί, μεταξύ άλλων, για κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και κατάργησή τους για τους φτωχούς και τους άνεργους δημότες.



Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος δήμαρχος ο Βαγγέλης Σίμος αν και αρχικά τρακαρισμένος, μίλησε για καταδίκη του «μαύρου μετώπου» και εξέφρασε την συγκίνηση και την αγωνία του για τα νέα του καθήκοντα.



protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook