Στα χέρια τον αστυνομικών του Τμήματος της Ομόνοιας έπεσε ένας 36χρονος ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί του. Οι δράστες έβαζαν στο στόχαστρο ηλικιωμένους ιερείς από την επαρχία και με διάφορα τεχνάσματα τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο 36χρονος μαζί με έναν 37χρονο που ήταν και ο εγκεφαλος της σπείρας, αλλά και ακόμη δύο άτομα από το περασμένο καλοκαίρι έχουν εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο 13 ιερείς.

Οι δράστες εντόπιζαν ηλικιωμένους ιερείς από την επαρχία, με τους οποίους επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και τους έπειθαν να έρθουν στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είχαν εκταμιευθεί μεγάλα χρηματικά ποσά στο όνομά τους είτε από το εφάπαξ τους είτε από διάφορα προγράμματα. Η πρώτη επικοινωνία γινόταν συνήθως με τον 37χρονο και στη συνέχεια επικοινωνούσαν μαζί τους τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Όταν οι παθόντες έφταναν στην Αθήνα, τους παραλάμβανε ο 36χρονος, ο οποίος στη συνέχεια τους οδηγούσε σε διάφορες τράπεζες και με το πρόσχημα ότι έπρεπε να δώσουν κάποια χρήματα για να καλύψουν έξοδα-φόρους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook