Μια \’\’Λαμπεντούζα\’\’ δημιουργεί σχεδόν κάθε μέρα στην Ελλάδα το συνεχιζόμενο μπαράζ \’\’απόβασης\’\’ παράνομων μεταναστών από την Τουρκία σε ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου!

Ο μεγάλος αριθμός νησιών – κατοικημένων και ακατοίκητων – στο Αν.Αιγαίο είναι που \’\’διασπά\’\’ το κύμα παράνομων μεταναστών και δεν κάνει επικοινωνιακό \’\’μπάμ\’\’, όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις στην Ιταλία. Με ομάδες των 20-30 μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν βγει 235 παράνομοι μετανάστες στη Σάμο (σε πεντε ακτές!), στη Λέσβο (σε δυο ακτές !),στις Οινούσσες, στην Ψέριμο ( συνελήφθησαν πάνω σε τζετ σκι!) και στον Άγιο Ευστράτιο.

Το ερώτημα είναι γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ και της ΕΕ στην Ελλάδα, όπως και οι διάφορες οργανώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία – και ακόμα γιατί οι ξένοι ανταποκριτές δεν ευαισθητοποιούνται και να \’\’μεταφέρουν\’\’ δημοσιογραφικά το θέμα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ… Διότι δεν είναι μόνο οι μετανάστες που έχουν προβλήματα.

Και οι κάτοικοι των νησιών έχουν προβλήματα, όλοι οι Ελληνες αντιμετωπίζουν κρίση… Τα νησιά στενάζουν! Η ελληνική οικονομία στενάζει. Ας αναλάβει η ΕΕ τις ευθύνες της και το ποσοστό μεταναστών που της αναλογεί. Δεν είμαστε κατά των διωκόμενων μεταναστών που θέλουν να σωθούν στην Δύση. Δικαιοσύνη και αναλογικότητατα είναι το αίτημα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook