Θέσεις σπουδών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οπτική και Όραση», το οποίο για την περίοδο 2003-2008 είχε ενταχθεί στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους, προκηρύσσουν τα συνεργαζόμενα Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από το Τμήμα Ιατρικής, το Τμήμα Μαθηματικών το Τμήμα Φυσικής και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) και Ηλεκτρονικής Δομής και Λέϊζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το Βαρδινογιάννειο Εργαστήριο Μεταμοσχεύσεων και Μικροχειρουργικής του Οφθαλμού (ΒΕΜΜΟ) και την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ. Οδηγεί στην απόκτηση «Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης» μετά από σπουδές διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Δεκτοί γίνονται, έπειτα από κρίση των προσόντων τους και συνέντευξή τους, κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισοτίμου πτυχίου της αλλοδαπής προερχόμενοι από Σχολές Θετικών Επιστημών, Ιατρικής και Επιστημών Υγείας καθώς και Πολυτεχνικών Σχολών. Επίσης γίνονται δεκτοί κάτοχοι πτυχίου ΤΕΙ  συναφών αντικειμένων, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.12γ του ν. 2916/2001. Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν και φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά πρόκειται να πάρουν πτυχίο πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία πρέπει να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση συμμετοχής (με ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση) που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από την ιστοσελίδα του Προγράμματος.
2. Αντίγραφο Πτυχίου (και πιστοποιητικό αντιστοιχίας ή ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ ή φωτοαντίγραφο της αίτησης  που έχει κατατεθεί  στο ΔΟΑΤΑΠ  για την αντιστοιχία ή την ισοτιμία του πτυχίου τους, για τους πτυχιούχους Πανεπιστημίων του εξωτερικού).
3. Πιστοποιητικό σπουδών ή Αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων, όπου θα αναφέρεται από την Γραμματεία του Τμήματος ότι ο υποψήφιος πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη πτυχίου.
4. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η διδακτική ή/και επαγγελματική εμπειρία, η επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα του/της υποψηφίου καθώς και κατάλογος δημοσιεύσεων ή επιστημονικών εργασιών (εφόσον υπάρχουν).
5. Επιστολή που θα απευθύνεται στην επιτροπή αξιολόγησης στην οποία θα εξηγούνται οι λόγοι και τα κίνητρα για την συμμετοχή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Motivation Letter).
6. 2 Συστατικές Επιστολές.
7. Πιστοποιητικό/κά ξένης γλώσσας (εφόσον υπάρχουν)
8. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας.
9. Δύο Φωτογραφίες.

Για τη διαδικασία επιλογής και την ημερομηνία και ώρα των συνεντεύξεων θα γίνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα του προγράμματος τον Ιούλιο. Οι συνεντεύξεις θα διεξαχθούν με αλφαβητική σειρά. Θα επιλεγούν κατ’ ανώτατο αριθμό 12 φοιτητές.
 
 Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στην Διοικητική Υπεύθυνη του Προγράμματος στη Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής/ΒΕΜΜΟ, Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, \”Οπτική και Όραση\”,  Τ.Θ. 2208, Τ.Κ. 71 003, Βούτες, Ηράκλειο Κρήτης, υπόψιν Δοκουμετζίδη Τζένης, τηλ.: 2810-394868.

Η διάρκεια υποβολής υποψηφιοτήτων μέσω ΕΛΤΑ θα πρέπει να γίνει από 18 Μαΐου 2011 έως και 18 Ιουλίου 2011 (σφραγίδας ταχυδρομείου ή courier), ενώ μέσω e-mail: από 18 Μαΐου 2011 έως καί 22 Ιουλίου 2011.

Πληροφορίες παρέχει ο Διευθυντής του Προγράμματος Ιωάννης Παλλήκαρης, Καθηγητής Οφθαλμολογίας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Προγράμματος Μιλτιάδης Τσιλιμπάρης, Αναπλ. Καθηγητής Οφθαλμολογίας, και η Διοικητική Υπεύθυνη του Προγράμματος Τζένη Δοκουμετζίδη, τηλ.: 2810 394868, φαξ: 2810-394569, e-mail: opticsvision@med.uoc.gr, ιστοσελίδα προγράμματος: http://www.optics-vision.gr.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook